Kadıköy Belediyesi scooterları toplamaya başladı: Kaldırım işgallerine son verilmesini istiyoruz

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı "Scooterlarla ulaşım ihtiyacını gideren vatandaşlarımızla, gençlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Ama bu firmaların artık kendilerine bir düzen vermesi gerekiyor" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

Kadıköy Belediyesi ilçedeki kaldırımları işgal eden scooterları bu sabah kaldırmaya başladı. 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, dün yaptığı basın toplantısında kaldırımlarda geçişi engelleyen scooterların kaldırılacağını açıklamıştı. Bugün başında Odabaşı'nın da bulunduğu zabıta ekipleri, sabah erken saatlerde sokakları işgal eden scooterları tek tek toplayarak belediyeye ait depolara götürdü.

"Mücadelemiz kaldırımların sadece yayaların kullanımına açılması yönündedir"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Odabaşı, konuyla ilgili bir de basın açıklaması yaparak, şunları söyledi:

Kadıköy'deki kaldırımların üzerinde bulunan başta scooter olmak üzere kurye motoru, reklam raketi, masa-sandalyeleri kaldırarak, yayaların rahat geçebilmesi için bir çalışma başlatacağımızı söylemiştim. Kaldırımların üzerinde bulunan, yayaların geçişini, engelli arabalarının geçişini engelleyen, bebekli arabaların geçişini engelleyen scooterları toplatacağımızı da ilan etmiştik. Bugün arkadaşlarım bu durumda olan kaldırımlardaki bütün scooterları toplayacaklar. Biz Kadıköy'de yeni nesil olan mobilite araçlarını kullanılmasının kontrol altına alınmasını istiyoruz. Kaldırım işgallerine son verilmesini istiyoruz. Yayalara ait olan kaldırımlarda uygunsuz bir şekilde, izinsiz bir şekilde gelişi güzel park edilmesine karşıyız. Bizim mücadelemiz kaldırımların sadece yayaların kullanımına açılması yönündedir. 

Scooter kiralama şirketlerine ulaşarak "kaldırmalarını rica ettiklerini" kaydeden Odabaşı Kaldırmadıkları takdirde bunları kendi depolarımızla götürüyoruz. Geldikleri zaman cezalarını kesip firmalara iade ediyoruz" dedi.

"Gelişigüzel park ettiremezler"

İki metre alan içerisinde 60 tane scooter olduğunu vurgulayan Odabaşı şunları kaydetti:

Yasal sınır nüfusta 200 kişiye bir scooter, yani Kadıköy'de yasal sınır yaklaşık 2 bin 425 tane. Herhangi bir bilgiye sahip değiliz ne biz ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy'de kaç tane scooter olduğunu bilmiyoruz. Bize bu veriler verilmiyor. Kadıköy'deki kaldırımların üzerinde bulunan scooter sayısını gözlemlerimizle elle sayarak bu sayının katbekat üstünde olduğuna yönelik tespitlerimiz var. Ve bunları da kendilerine bildirdik.

Yayaların geçişini engelleyen her neyse, hangi araçsa bunları kaldıracağız. Onun haricinde scooterlarla ulaşım ihtiyacını gideren vatandaşlarımızla, gençlerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Ama bu firmaların artık kendilerine bir düzen vermesi gerekiyor. Bunu da nasıl yapılabileceğini kendileri çok iyi biliyor. Hem minibüs yolunda hem Bağdat Caddesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu parklanma alanları var. Bu parklanma alanlarını işaretleyerek oraya park ettirebilirler. Gelişigüzel park ettiremezler. Kaldırımlardan her şeyi kaldırıp Kadıköy'ü yayaların rahat ulaşabildiği bir kent haline getirmeye kararlıyız, bunu da göstereceğiz.

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU