Ünsal: Bütün parti tabanlarının ortak adayıyım

Millet İttifakı’nın tek adayı AK Parti eski milletvekili Ahmet Faruk Ünsal: Adıyaman'da tüm siyasi parti tabanlarının ortak talebi oluştu

Millet İttifakı’nın tek ortak adayı Ünsal: “Bütün siyasi parti tabanlarının ortak adayıyım”

CHP ve İYİ Parti arasında yapılacak işbirliğinde il sayısı Artvin ve Rize ile birlikte 20’ye çıktı. 

İki parti Adıyaman’da Saadet Partisi’ni (SP) destekleme kararı aldı. Ortak aday Ahmet Faruk Ünsal, “Bütün siyasi parti tabanlarının ortak talebi oluştu” dedi.

HDP'nin de Ünsal'ı ittifak dışı destekleyeceği bildirilmişti. 

CHP ve İYİ Partinin il ve ilçeler için yaptıkları görüşmeler devam ediyor. İki parti geçen hafta 18 ilde uzlaşıya vardı. 

SP ilk kez katıldı, Adıyaman'da Millet İttifakı

İYİ Parti, CHP’nin mevcut 8 il belediyesinde; Bolu, Kırşehir, Sivas ve Erzincan’da CHP adayını, CHP ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Nevşehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye’de İYİ Parti adayını destekleyecekti.

İki parti arasında yapılan son görüşmede uzlaşılan il sayısı 18’den 20’ye yükseldi. İYİ Parti’nin Artvin ve Rize’de de CHP’nin adayını desteklemesinde uzlaşıldı. 

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifaka son görüşmede ilk kez SP de katıldı. İYİ Parti ile CHP Adıyaman’da SP adayını destekleyecek.

SP, Adıyaman’da eski 22. Dönem AK Parti Gaziantep milletvekili Ahmet Faruk Ünsal’ı aday ilan etmişti.  Eski MAZLUMDER Genel Başkanı Ünsal, 24 Haziran genel seçimlerinde SP milletvekili adayıydı.

Ünsal: “Bütün parti tabanlarının ortak adayıyım”

Independent Türkçe’nin ulaştığı Ünsal, ortak adaylıkla ilgili şunları söyledi:

"Genel merkez açıklama yapmadan benim bir şey söylemem doğru olmaz. Çıktık yola, kurumsal açıklama yapmak bana düşmez.  

Adıyaman’da bütün siyasi parti tabanlarının ortak talebi oluştu. Bütün siyasi parti tabanlarının ortak adayıyım diyebilirim. 

Kurumsal destek konusunda partiler kendi açıklamalarını yaparlar, benim yapmam doğru olmaz.”

DAHA FAZLA HABER OKU