Lana Del Rey, ABD’de yaşanan silahlı saldırılar için şarkı yazdı

Del Rey şarkı için yapımcı ve sanatçı Jack Antonoff’la birlikte çalıştı

Lana Del Rey, ABD’deki silahlı saldırılarla ilgili yeni bir şarkı yazdı.

Cumartesi günü El Paso’daki Walmart alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu 20 kişi hayatını kaybetmişti. Ertesi sabah da Dayton’daki meşhur bir bar yakınında silahlı saldırı sonucu 9 kişi yaşamını yitirmişti. Şüpheliler "tüfek tutan beyaz erkekler" olarak tanımlanmıştı.

 

lana-del-rey-reuters.jpg
Şarkıcı "Looking for America" isimli parçaya çektiği videoyu sosyal medyada paylaştı (Reuters)

 

“Looking for America” isimli şarkı için yapımcı ve sanatçı Jack Antonoff’la işbirliği yapan Lana Del Rey şarkıyla birlikte bir açıklama da yayımladı.

Del Rey açıklamasında şunları söyledi:

Selam arkadaşlar. Erkek kardeşimle Montecito’dan bu sabah döndüm ve Jack Antonoff’a şehre gelmesini çünkü aklımda yazmak istediğim bir şarkı olduğunu söyledim. Şimdi biliyorum ki ben siyasi bir kişi değilim ve öyle olmaya da çalışmıyorum. Bu yüzden bir fikrim olduğu için kusuruma bakmayın ama beni derinden etkileyen tüm silahlı katliamların ve son birkaç gündür peş peşe gelen silahlı saldırılar ışığında mühendisimiz Laura’nın 20 dakika önce çektiği bu videoyu paylaşmak istedim. Umarım seversiniz.

Antonoff’un bas gitarla eşlik ettiği şarkının sözleri şöyle:

Hala kendi Amerika versiyonumu arıyorum. Silahların olmadığı, bayrakların özgürce dalgalanabildiği. Gökyüzünde bombaların değil sadece havai fişeklerin olduğu, senin ve benim olduğumuz Amerika.

Del Rey ayrıca yeni korku filmi Donovan’ın 1966 tarihli “Season of the Witch” şarkısının Scary Stories to Tell in the Dark’ın fragmanında yer alan cover’ını da paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmenliğini Andre Ovredal’ın yaptığı filmin yapımcılığını Guillermo del Toro üstleniyor. Del Toro 6 Ağustos’ta Lana Del Rey’in sunumuyla düzenlenen törenle Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda yıldız sahibi oldu.

Lana Del Rey’in yeni albümü Norman Fucking Rockwell! 30 Ağustos’ta piyasaya çıkacak, eylüldeyse albüm turnesi başlayacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU