CHP’den teklif: Tüm otoyol ve köprüler bayramlarda ücretsiz olsun

Kurban Bayramı’nda Karayolları’na bağlı köprü ve otoyollardan geçişler ücretsiz olacak. CHP’li Gürsel Tekin, ulusal ve resmi bayramlarda, yap-işlet-devret projesi olarak yapılan köprü ve otoyolların da ücretsiz olması için kanun teklifi verdi

Fotoğraf: AA

Bu yıl da Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişler ücretsiz olacak. Vatandaşlar bayram boyunca toplu taşımadan da para ödemeden faydalanabilecek.

Ücretsiz geçişlerin, sadece Karayolları’nın sorumluluğundaki köprü ve otoyollarını kapsaması ise özellikle sosyal medyada çok tartışıldı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ulusal ve resmi bayramlarda, yap-işlet-devret projesi olan tüm köprü ve otoyolların da ücretsiz olması için kanun teklifi verdi.

Teklife göre, bayram tatillerinde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli ve İzmir-İstanbul Otoyolu gibi yap-işlet-devret modeliyle yapılan köprü ve otoyollarda da sürücülerden ücret alınmayacak. Belediye Kanunu'na göre sunulan toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU