Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 25'e çıkarıyoruz

Erdoğan, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programına katılarak konuşma yaptı.

Memur ve emeklilere yapılacak zam oranını da açıklayan Erdoğan, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Bu kapsamda 4C'den 4B'ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin kadrolarına düzenleme yapıyoruz. Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Artık bu personellerimiz de diğer kadrolu kamu görevlileri gibi, sözleşmelerinin yenilenmemesi ihtimali ile karşılaşmayacak.

Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak. Yurtdışında eğitim, Yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulacak. Aynı çatı altında görev yaptıkları kadrolu meslektaşları hangi hak ve imkanlardan istifade ediyorsa sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecektir.

"Büyükşehir belediyeleri dahil kapının önüne konanları gördük, onlar yasal düzenleme ile görevlerinin başına dönecek"

"Günümüz Türkiyesinde artık bu sendikacılık anlayışının hiçbir hükmü kalmamıştır" diyen Erdoğan, "Ülkemiz son 20 yılda ayağına vurulan diğer prangalarla birlikle ideolojik sendikacılıktan kurtulmuştur. Büyükşehir Belediyeleri dahil kapının önüne konan işçilerimizi gördük mü gördük, memurlarımızı gördük mü gördük. İşte şimdi onların hepsi yasal düzenlemeyle görevlerinin başına dönecekler" dedi.

 

Independent Türkçe

.

DAHA FAZLA HABER OKU