Kabil'deki bombalı saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetti

Kabil’de polis karakolunu hedef alan bombalı saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetti, 145 kişi yaralandı

Kabil'de insanlar patlamanın etkisiyle camları kırılan bir binanın önünde yürüyor / Fotoğraf: Reuters

Afganistan’ın başkenti Kabil’in batısında Şiilerin oturduğu bir bölgede otomobille düzenlenen intihar saldırısında en az 14 kişinin öldüğü, 145 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Polis karakolunu hedef alan saldırıyı Taliban üstlendi. Taliban açıklamasında bir polis eğitim merkezinin hedef alındığı ve "çok sayıda polis ve askerin öldüğü ya da yaralandığı" kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nusrat Rahimi, bombalı saldırının bölgedeki bir polis binasını hedef aldığını ifade ederek, saldırı öncesi güvenlik güçlerinin kentteki terör örgütü DEAŞ'ın hücrelerine yönelik operasyon başlattığına dikkati çekti.

Taliban tehdit etmişti

Taliban salı günü yaptığı açıklamada, eylül ayında düzenlenmesi planlanan Afganları seçimi boykot etmeye çağırmış ve seçim kampanyası etkinliklerinin potansiyel hedef olabileceğine işaret ederek halka kampanya etkinliklerinden uzak durulması uyarısı yapmıştı.

Salı günü Kabil’de Afgan İçişleri Bakanlığına bağlı narkotik ekiplerini taşıyan bir araca düzenlenen bombalı saldırıda beş kişi ölmüş, yedi kişi yaralanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri, bir süredir Taliban’la barış görüşmeleri yürütüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU