Kral III. Charles'ın ilk Noel konuşması: Harry ve Meghan'ın adını ağzına almadı

Kral, Prens William ve Kate Middleton'dan övgüyle bahsetti

Kraliyet'e yakın kaynaklar, Prens Harry ve Meghan Markle'ın Kral III. Charles'ın taç giyme törenine davet edilmeyeceğini tahmin ediyor (AFP)

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünden sonra tahta geçen Kral III. Charles, ilk Noel konuşmasını yaptı.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın geçen haftalarda Netflix'te yayımlanan belgeselinin ardından Kral'ın konuşmasında hangi aile üyelerine hitap edeceği merak ediliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belgeselde Meghan ve Harry, Kraliyet'ten neden ayrıldıklarını ve sarayda yaşadıkları olumsuz durumları anlatmıştı. Saraya yakın kaynaklar, çiftin açıklamalarının Kraliyet ailesiyle aralarındaki gerginliği artırdığını öne sürüyordu.

Kral III. Charles, konuşmasında ilk olarak geçen yıl ölen babası Prens Philip ve eylülde kaybettiği annesi Kraliçe II. Elizabeth'i andı. Kral ayrıca, konuşmasını annesinin defnedildiği Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'nde yaptığına da dikkati çekti. 

Charles, Galler Prensi ve Prensesi unvanı alan oğlu Prens William'la gelini Kate Middleton'dan övgüyle bahsetti. Çiftin geçen günlerdeki Galler ziyaretine değinen Kral, bunun "topluluk ruhunun pratik örneklerine bir ışık tuttuğunu" ifade etti.

Eylülde kral olduktan sonra yaptığı ilk konuşmada araları gergin olmasına rağmen oğlu Harry ve eşi Meghan'a iyi dileklerini sunan Charles, Noel konuşmasında çiftin adını ağzına almadı.

Kral'ın bu tercihi, Kraliyet yorumcularının Netflix belgeseli yayımlandıktan sonra yaptıkları öngörüleri doğrular nitelikteydi.

Kraliyet yazarlarından Richard Fitzwilliams, Charles'ın konuşmasında muhtemelen Harry ve Meghan'dan hiç bahsetmeyeceğini ve annesini anmaya odaklanacağını yazmıştı.

Kral, konuşmasında ülkenin durumuna da değindi. Yükselen enflasyon ve enerji krizi yüzünden ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirten Charles, bu süreçte zor durumda kalanlara yardım eden "fazlasıyla nazik" kişilere teşekkür etti.

 

Independent Türkçe, Mirror, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU