CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanından İmamoğlu kararı açıklaması: Paniğin ve telaşın tezahürüdür

Belediye başkanlarının toplantısından sonra yapılan ortak açıklamada, “Mevcut rejiminin vesayetçi yargı mekanizmasıyla saldırısı Türkiye demokrasisin bekasına bir saldırıdır” denildi

Fotoğraf: AA

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, bugün Konya’da toplandı. Toplantının ardından belediye başkanları, ortak bir açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in imzasıyla, yazılı olarak da yayınlanan ortak açıklamayı, Konya’da; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun okudu.

“Türkiye’nin en büyük 11 kentinin Büyükşehir Belediye Başkanları olarak, 39. buluşmamızı bu kez Konya’da gerçekleştirdik” diyen Torun şunları söyledi:

Bugün kuşkusuz gündemimizin yegâne maddesi, iktidar eliyle yönlendirildiği çok açık olan yargı kararlarının ülkede yarattığı tedirginlik ve kaostu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis ve siyasi yasak cezası bunun son ve en ağır örneklerinden biridir. İktidar mensuplarının hem Türkiye hem de dünyada tepki çeken bu anti-demokratik kararı savunması ve adeta üst mahkemelere, kararın onanmasına dair medya üzerinden mesajlar vermesi olayın vahametini ortaya koymaktadır.

“Paniğin ve telaşın tezahürüdür”

Mevcut rejiminin vesayetçi yargı mekanizmasıyla saldırısı Türkiye demokrasisin bekasına bir saldırıdır. Genç kuşakların geleceğine bir saldırıdır. Topluma, toplumun seçme hakkına kumpas kuran bir şantajdır. Bu şantaja boyun eğersek ülkemizi geri dönülmez bir karanlığa taşıyacaklar. Bu şantajı kabul etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz.

Belli ki iktidar, 2023 Genel Seçimlerinde siyasi mücadelesini mertçe yapmak yerine, yarışa ‘avans’ alarak başlamak istemektedir. Kuşkusuz bu, seçimleri kaybedecek olmalarından ötürü duydukları paniğin ve telaşın tezahürüdür. Ancak bu çabaları ters tepmiş, millet; iradesine Saraçhane’de liderleriyle sahip çıkacağını göstermiştir.

İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen hapis ve siyaset yasağı kararı için “Bu karar da Türkiye’yi rotasından çeviremeyecektir” diyen Torun, “Adalet, demokrasi, hak ve hukuk yolunda el ele, kol kola, omuz omuza yürüyerek bu birlikteliği daha da büyüteceğiz ve gelecek güzel günleri birlikte kucaklayacağız. Bu yolda, hep birlikte neler yapacağımızı da herkes görecek. Atatürk’ün dediği gibi ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.’ Biz de umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Milletimiz de umudunu asla yitirmeyecektir” ifadelerini kullandı.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU