Hürriyet yazarı Selvi, Erdoğan’ın ‘Pelikan’ ziyaretini yazdı

Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi’ne ziyaretini köşesine taşıdı

Kolaj: Independent Türkçe

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "İki lider, iki strateji" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamuoyunda “Pelikancılar” olarak bilinen Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirdi.

Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan istifa ettirilme sürecindeki “pelikan bildirisini” hatırlatan Selvi, "Erdoğan, bu ziyaretiyle yeni parti kuracaklara mesaj verdi. Daha doğrusu yeni parti kuracak olanlarla hangi yöntemlerle mücadele edeceğinin sinyalini verdi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın muhalefet dışında partisinden kopan isimlerle de mücadele edeceğini yazan Selvi, "Cumhurbaşkanı bu süreçte sadece görünür muhalefetle mücadele etmeyecek. Bir de görünmez muhalefetle uğraşmak zorunda kalacak" ifadesini kullandı.

Abdulkadir Selvi’nin yazısındaki ilgili kısım şu şekilde:

AK Parti içinden çıkarak yeni parti kuracaklardan söz ediyorum. Abdullah Gül, Ali Babacanve Ahmet Davutoğlu’nu kast ediyorum. Peki Erdoğan onlara karşı nasıl bir strateji izleyecek? AK Parti’nin siyasal tarihi açısından önemli bir nokta. Elbette ki bunu Erdoğan bayramdan sonra sahalara çıkıp Konya ve Kayseri mitinglerini yaptığında daha net göreceğiz. Ancak siyaset biraz da semboller üzerinden yapılır. Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çekici bir ziyaret yaptı.  Süheyb Öğüt ve gazeteci Hilal Kaplan’ın başında bulunduğu Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi’ni ziyaret etti. Bosphorus Global, Ahmet Davutoğlu’nun başkanlıktan istifa ettirilme sürecindeki 'pelikan bildirisi' ile gündeme gelmişti. Tam da Abdullah Gül-Ali Babacan partilerinin kurulacağı bir dönemde, tam da Ahmet Davutoğlu’nun parti kurma çalışmalarını yoğunlaştırdığı bir sırada bu ziyaret önemli bir mesajdı. Erdoğan, bu ziyaretiyle yeni parti kuracaklara mesaj verdi. Daha doğrusu yeni parti kuracak olanlarla hangi yöntemlerle mücadele edeceğinin sinyalini verdi. İlginç bir dönem."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU