Tarkan'dan Kaz Dağları tepkisi: Yeter artık, bir durun, kendinize gelin

Tarkan: Bir elinizi kalbinize koyun da vicdanınıza kulak verin artık

Fotoğraf: Twitter/@tarkan

Çanakkale’de Kaz Dağları yakınlarında bulunan Kirazlı köyüne yapılmak istenilen altın madenine karşı bir ses de sanatçı Tarkan Tevetoğlu'ndan geldi.

Instagram hesabı üzerinden paylaşım yapan Tarkan, rant için doğa katliamlarına son verilmesini talep ederek şu ifadeleri kullandı:

Rant uğruna feda edilen Hasankeyf’ler, Allianoi’ler, Karadeniz’in dereleri, ormanları. Dikilen çirkin beton yığınları için kesilen binlerce yıllık zeytin ağaçları. Kurutulan göller, kirletilen, zehirlenen denizler, topraklar. Altın için feda edilen güzelim Kaz dağları ormanları. Bu ne bitmek bilmeyen bir para ve güç hırsıdır. İnsan ülkesinin doğasını, tarihini, kültürünü rant uğruna bir kalemde nasıl satabilir böyle? Dünyanın neredeyse her yerinde durum aynı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Rant için doğa katliamlarına son verin"

Halkın oylarıyla bulundukları noktaya gelen yetkililer kendilerini o ülkenin sahibi sanıp istediklerini yapma hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar? Vatandaş kendi toprağını, doğasını savunmaya, korumaya kalktığında bir de vatandaşa ayar verip, kafa tutup, tehditler savuruyorlar. Yeter artık. Bi durun, kendinize gelin. Sizlere emanet edilen bu topraklara ve de temsilcisi olduğunuz halkınıza ihanet etmeyin artık. Bi elinizi kalbinize koyun da vicdanınıza kulak verin artık. Rant için bu doğa katliamlarına bir son verin artık.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tarkan (@tarkan)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Tarkan'a Fazıl Say gibi Kaz Dağları için konser verme çağrısı yaptı.

Kaz Dağları'nda ne olmuştu?

Çanakkale’nin Kaz Dağları bölgesinde yer alan Kirazlı köyünde Kanada firması Alamos Gold’un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketi tarafından yürütülen altın madeni projesinde, ÇED raporunda 45 bin denmesine rağmen yaklaşık 195 bin ağaç kesildiği ortaya çıkmıştı.

Çok sayıda tepki alan olay sonrası birçok siyasi, ünlü isim ve vatandaşlar Kaz Dağları’nda yapılan katliamın durdurulması çağrısında bulunmuştu. Bugün bölgede binlerce kişinin katılımıyla bir protesto eylemi düzenlenmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU