Hasankeyf’te 19 kişi gözaltına alındı

Tarihin en eski tanıklarından biri Hasankeyf su altında kalmak üzere

Daimi su tutma işlemleri başlatılan Ilısu Barajı altında kalacak olan 12 bin yıllık antik Hasankeyf kentine İstanbul, Van, Diyarbakır, Batman’dan Hasankeyf’e giden HDP Genç Kadın ve HDP Gençlik Meclisi üyesi 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HDP Hasankeyf İlçe Örgütü’nde yaptıkları açıklamanın ardından ilçedeki tarihi yerleri gezmek isteyen gençlerin tarihi mağaraları ziyaret ettiği sırada, söz konusu bölgede “toplu yürüyüş yapmanın yasak olduğu” iddiasıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gözaltılar hakkında Independent Türkçe’ye bilgi veren HDP Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Çepni, şunları söyledi:

HDP Gençlik Meclisleri’nin Hasankeyf için bir nöbet çalışması vardı. Fakat nöbet başlatılmadı. Üç kez saldırı saldırı oldu. Bu sefer gençler oraya nöbet değil de risk altında olan alanları gezmek üzere gittiler. Toplu yürüyüş yapıyorlar diye gençler gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 19 genç Hasankeyf İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

 

Independent Türkçe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilısu Barajı'nın gövdesinin inşaatı Mardin'in Dargeçit ilçesinin Ilısu Köyü'nde bitmek üzere. Şu aralar teknik altyapısı yapılıyor. Bir iki yıl içinde barajın su tutmaya başlayacağı ve ilçenin su altında kalacağı öngörülüyor.

2020'ye kadar tamamlanması planlanan baraj ile sadece Hasankeyf değil, Mardin, Şırnak ve Batman üçgeninde 100'ü aşkın köy sular altında kalacak.

DAHA FAZLA HABER OKU