İmamoğlu: O kötü akıllarını ve zihinlerini "Binali Bey'e mi Sisi'ye mi oy vereceksiniz?" diye bağırdıklarında anlamak gerekiyordu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bizim ülkemizde hiçbir başarı cezasız kalmaz ben de bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘Dr. Mustafa Kemal Gavuzoğlu ve Bedriye Gavuzoğlu Vakfı’Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP'li büyükşehir belediye başkanları ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu da törene katıldı.

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada hapis cezasına çarptırıldığı davaya değinerek şunları kaydetti:

Bizim ülkemizde hiçbir başarı cezasız kalmaz ben de bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum. İsraf düzenlerine son vermein onları çok kzıdırdığını biliyorum. Ayrıca İstnabul'un itibar görmemesi gereken tam aksine tedbirli olmanız gereken bazı kurumlarına itibarlı davranan dönemin bittiğine de çok üzüldüklerini biliyorum.

İşte o kurumlar bir hafta 10 gündür konuştuğumuz o ayıpları bize yaşatan kurumlar. Yani bir çocuğumuzun yaşadığı istismardan tutun da bir takım edepsiz ahlaksız işlemlerin paydaşı olan bazı kurum kuruluşları çevremizden uzak tuttuk.

Aslında o kötü akıllarını ve zihinlerini "Binali Bey'e mi Sisi'ye mi oy vereceksiniz" diye bağırdıklarında anlamak gerekiyordu.    

Birkaç kelime önemli. Bir tanesi hak yememek ve hakkını yedirmemek. İlk gündeki gibi burada başta Genel Başkanımız ve tüm konuk ve vatandaşlarımız, 16 milyon İstanbullunun huzurunda hiç kimsenin hakkını yemedim hakkımı da yedirmeyeceğim. Dünyaya kafa tutmak, yargıcın gömleğini giyerek insanları alt etmeye çalışmakla olmaz. Dünyaya kafa tutmak akılla ve bilimle olur. Bu millet hakkını yedirmeyecek. Mertlerin kazandığı, namertlerin kaybettiği 86 milyon insanımızın kazandığı bir dönem yaşatacağız.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU