Rihanna, Trump’ın ABD’deki saldırılara dair cevabını kınadı: Kimse bu şekilde ölmeyi hak etmiyor

ABD Başkanı hem ülkedeki çok sayıda silahlı saldırıya yönelik verdiği tepkileri hem de olaylara zemin hazırlayan söylemleri nedeniyle yaygın olarak kınandı

Rihanna, Teksas’taki saldırıyı “trajedi” diye niteleyen ABD Başkanı'na sosyal medyadan tepki gösterdi (AP)

Donald Trump’ın geçen hafta sonu ABD’de yaşanan ölümcül saldırılara yönelik tweet’lerinin ardından Rihanna, ABD Başkanı’na tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ohio’da cumartesi günü bir kişinin düzenlediği silahlı saldırının ardından en az 9 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıdan saatler önce de Teksas eyaletinin El Paso kentinde beyaz üstünlükçü bir şüpheli Walmart alışveriş merkezinde silahlı katliam düzenlemişti.

Geçen pazartesi Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Gilroy Sarımsak Festivali’nde de silahlı bir adamın ateş açması sonucu 4 kişi yaşamını yitirmişti.

Teksas’taki saldırıyı “trajedi” diye niteleyen ABD Başkanına Instagram ve Twitter’dan seslenen Rihanna şunları söyledi:

Hmm... Donald, ‘terörizmi’ yanlış yazdın! Ülken saatler içinde arka arkaya 30 masum insanın ölümüne sebep olan 2 terörist saldırı yaşadı. Kaliforniya’daki bir başka terörist saldırının henüz sadece günler sonrasında gerçekleşen bu olayda bir terörist YASAL ŞEKİLDE Vegas’ta bir saldırı tüfeği (AK-47) satın alabildi ve ardından Kaliforniya’daki yemek festivaline saatler süren bir araba yolculuğu yaparak aralarında küçük bir erkek bebeğin de olduğu 6 kişinin daha ölümüne sebep oldu! AK-47 almanın VİZE almaktan daha kolay olduğu bir dünya hayal edin! Teröristleri AMERİKA’DA tutmak için bir duvar inşa ettikleri bir dünya hayal edin!!!

Rihanna sözlerini şöyle tamamladı:

Teksas, Kaliforniya ve Ohio’daki kurbanların ailelerine ve sevdiklerine dualarımı ve en derin başsağlığı dileklerimi yolluyorum. Kaybınız için çok üzgünüm! Kimse bu şekilde ölmeyi hak etmiyor! HİÇ KİMSE!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Um... Donald, you spelt “terrorism” wrong! Your country had 2 terrorist attacks back to back, hours apart leaving almost 30 innocent people dead. This, just days after yet another terrorist attack in California, where a terrorist was able to LEGALLY purchase an assault rifle (AK-47) in Vegas, then drive hours to a food festival in Cali leaving 6 more people dead including a young infant baby boy! Imagine a world where it’s easier to get an AK-47 than a VISA! Imagine a world where they build a wall to keep terrorists IN AMERICA!!! My prayers and deepest condolences to the families and loved ones of all the victims and the communities affected and traumatized, from Texas, California, and Ohio! I’m so sorry for your loss! Nobody deserves to die like this! NOBODY!

badgalriri (@badgalriri)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Saldırının yaşandığı bölgeyi temsil eden Teksas eski Kongre üyesi Beto O’Rourke da, Trump’ın 20 kişinin ölümüne neden olan El Paso saldırısında sorumluluğu olduğunu söylemişti.

O’Rourke, “O bir ırkçı ve bu ülkeyi ırkçılıkla kışkırtıyor. Bu sadece duyarlılığımıza etki etmiyor; bu ülkenin karakterini temelde değiştiriyor ve şiddete zemin hazırlıyor” diye konuşmuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU