Suudi Arabistan Veliaht Prensi: Körfez çalışmalarının geliştirilmesi için yeni bir aşama başlatmayı planlıyoruz

Bin Selman, "Ülkelerimiz arasındaki yakın işbirliğinin istenilen hedeflere ulaşılmayı hızlandıracağına inancımız tamdır" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bugün başkent Riyad’daki Kral Abdulaziz Uluslararası Konferans Merkezi’nde düzenlenen 43. Körfez Zirvesi’nin açılışını yaptı.

Veliaht Prens, ülkesinin Körfez eylemini teşvik etmek ve geliştirmek adına Kral Selman bin Abdulaziz vizyonunun ikinci aşamasını başlatmayı planladığını belirterek, bunun Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri arasındaki arzulanan yakın işbirliği hedeflerine ulaşılmasını sağlayacağını söyledi.

Bin Selman, "Ülkelerimiz arasındaki yakın işbirliğinin istenilen hedeflere ulaşılmayı hızlandıracağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Veliaht Prens, Suudi Arabistan'ın Yemen krizine kapsamlı bir siyasi çözüme bulmaya desteğini, İran'ın uluslararası tüzüklere ve anlaşmalara uymasının önemini vurguladı.

Katar'ı tebrik etti

Muhammed bin Selman, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad’ı 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapması vesilesiyle de tebrik etti.

Suudi Veliaht Prensi ayrıca, KİK ülkelerinin dünyaya ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için güvenli ve güvenilir bir kaynak olmaya devam edeceğine işaret etti.

KİK'in uluslararası meşru kararlara ve Arap barış girişimine uygun olarak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini de ifade eden Bin Selman,"Filistin meselesine adil ve kapsamlı bir çözüm bulunmasını vurguluyoruz" dedi.

Bir önceki 42. KİK Zirvesi Umman'da düzenlenmişti. Ayrıca bir sonraki KİK Zirvesi'nin Katar'da düzenleneceği duyuruldu.

Riyad merkezli olarak 25 Mayıs 1981'de kurulan Körfez İşbirliği Konseyi'nin Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Umman ve Bahreyn olmak üzere altı üyesi bulunuyor.

 

 

Şark'ül Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU