AK Parti’nin başörtüsü teklifi… Kılıçdaroğlu: Bizim yasal önerimize ters düşmüyorsa altına imza atarız

CHP lideri, “Kadının kılık kıyafetiyle siyaset uğraşmamalı” dedi

Fotoğraf: Karar TV

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamayla başlayan başörtüsü teklifine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

CHP’nin yasa, AK Parti’nin ise anayasa teklifi verdiği başörtüsü konusuna dair Kılıçdaroğlu, “Bizim yasal önerimize ters düşmüyorsa altına imza atarız” dedi.

Kılıçdaroğlu, KARAR TV'de Elif Çakır ve Taha Akyol ile "Gündem Özel'' programında gündemi değerlendirdi.

“Önce hazırladıkları teklifi görmemiz lazım. İçinde başka maddeler var mı yok mu bunlara bakacağız. Kadının kılık kıyafetiyle siyaset uğraşmamalı. Biz siyasetin istismar etmemesi için kanun teklifi verdik. Onlar anayasa teklifi verelim dediler. Getirdikleri anayasa teklifini göreceğiz. Önce kendi içimizde gelen teklife bakacağız. İlla karşı çıkalım şeklinde hareket etmiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Biz sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmak istiyoruz. Türkiye'nin gündemi bu olmamalı. Ülkeyi nasıl büyütmeliyiz ülkenin gündemi bu olmalı. O yapay sorundan Türkiye'yi çıkarmak istiyoruz. Eğer bizim dediğimizi yapıyorlarsa memnun oluruz. Erdoğan bizim teklifimizin üzerine anayasa çıkışıyla gelerek, yine başörtüsünü istismar etme yolunu seçti. Vay sen nasıl başörtülülerin kılık kıyafetiyle uğraşmıyorsun diyor. Niye itiraz etmiyorsun diyor. Bizim amacımız bu alanı tümüyle siyasetin dışına çıkarmak. Ben eminim ki bu teklifin içinde bir değil bir kaç madde olacak. Erdoğan ben nasıl bunu siyasete malzeme yaparım diye düşünüyordur. Orban'ın Macaristan'da yaptığını Türkiye'de yapmak istiyor. Kaç madde geleceğini bilmiyoruz. Geldikten sonra ona göre karar vereceğiz. Bizim yasal önerimize ters düşmüyorsa altına imza atarız. Referanduma götüremezler. Başörtüsüne itiraz eden yok ki...

 

Karar TV

DAHA FAZLA HABER OKU