Jennifer Lawrence: Açlık Oyunları'nda en büyük mesele kaç kilo vermem gerektiğiydi

"Genç kızların kiloları yüzünden Katniss gibi giyinemeyeceklerini düşünmelerine izin veremezdim"

Açlık Oyunları, Suzanne Collins'in aynı isimli romanlarından sinemaya uyarlandı (Lionsgate Entertainment)

Ünlü oyuncu Jennifer Lawrence, başrolü canlandırdığı Açlık Oyunları (Hunger Games) serisinin çekimlerinde kilosunun büyük bir sorun olduğundan bahsetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lawrence, oyuncu Viola Davis'le Variety'nin YouTube kanalına konuk oldu ve Katniss Everdeen karakteri için kilo vermesinin istendiğini anlattı.

Çocuklar ve ergenlik dönemindeki gençlere hitap eden seride oynamanın büyük bir sorumluluk getirdiğinden bahseden Lawrence şunları söyledi:

Kitlemizin çocuklar olduğunun farkındaydım ve en büyük mesele ne kadar kilo vereceğimdi. Benim de genç yaşımın ve diyete giremememin yanında Katniss gibi giyinmek isteyen kızların belli kiloda olmadıkları için bunu yapamayacaklarını düşünmelerini ister miydim bilmiyorum. Bu düşüncenin zihnime sızmasına izin veremezdim.

Ünlü oyuncu 2012'den 2015'e kadar üç filmi çekilen Açlık Oyunları için o yıllarda verdiği başka bir röportajda da hiçbir rolü için diyet yapmayacağını söylemişti.

2012'de Elle'e konuşan Lawrence, "Hiçbir rol için kendimi aç bırakmayacağım. Küçük kızların 'Katniss gibi olmak istiyorum, o zaman akşam yemeğini pas geçeyim' demesini istemiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ünlü oyuncu, kilosunun Açlık Oyunları'ndan önce de sorun olduğundan başka söyleşilerinde de bahsetmişti.

2017'deki bir ödül töreninde Lawrence, bir yapımcının iki haftada 7 kilo vermesini istediğini, başka birinin de bu görünüşüyle porno filmlerde rol alabileceğini söylediğini anlatmıştı.

Lawrence, Açlık Oyunları'nın tüm dünyada geniş kitlelere ulaşmasının ardından büyük ün yakalamıştı ve 2013'te de Umut Işığım'la (Silver Linings Playbook) En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı.

 

Independent Türkçe, IndieWire, Reuters

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU