Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a ofisinde bıçaklı saldırı

Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Fotoğraf: AA

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, parti genel merkezinde kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısında bacağından yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alınan bilgiye göre, Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz, Çankaya'da bulunan parti genel merkezinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

Bacağından yaralanan Yılmaz, sağlık ekipleri tarafından Güven Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay yerinden kaçan saldırganın yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

"4 yerden yara aldım"

Yılmaz'ın ofisinin bulunduğu apartmanda komşusu olan eski CHP Milletvekili Ensar Öğüt, olay sonrası Yılmaz’ı gördüğünü belirterek şunları söyledi:

Koridorda bir gürültü oldu, saldırgan kaçtı, 35-40 yaşlarındaydı. Saldırgan kaçarken gördüm ben, Öztürk Yılmaz da bacağını tutuyordu, kanlar akıyordu. Bir baygınlık geçirme durumu oldu. Saldırgan bıçakla yaralamış, arkadaşlar müdahale etti, kanı durdurmak için. Ambulans geldi, polisler geldi. Polisler kameraları izliyor. Öztürk Yılmaz, 'Adam geldi, normal bir vatandaş zannettim. Çay ikram edecektim, bıçağı çıkardı boynumu kesmeye kalktı, müdahale ettim, baldırıma bıçakla vurdu” dedi. Yaralarını gördüm.

Öztürk Yılmaz, olayın hemen ardından KRT TV’de Yavuz Oğan’a şu açıklamayı yaptı:

4 bıçak yarası var. Dikişler atıldı. Kan kaybettim biraz onu kontrol altına aldılar. Ben kimseden korkmuyorum. Bizim ofisimize herkes geliyor. Daimi koruma istedik vermediler. Ben çay ikram etmek istedim, buyurun dedim. Döndüm, arkadan bıçaklayıp kaçmak istedi, yakalamak istedik, çok da kan fışkırdı. Derin bir yara aldım, 4 yerden yara aldım.

Emniyet'ten açıklama: Yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır" açıklaması yaptı. 
 

 

Independent Türkçe, AA, ANKA, KRT

DAHA FAZLA HABER OKU