Elon Musk'ın Twitter'ın ana ofisine yatak odaları kurması üzerine inceleme başlatıldı

Musk, "dinlenecek yer sağladığını" savunurken, yetkililer "Kimse hukuktan üstün" değil dedi

Musk, Twitter'da uzaktan çalışma düzenini önce tamamen sonlandırmış, daha sonra da yöneticilerin üstün performans şartı sağlaması koşuluyla bazı kişilerin evden çalışabileceğini söylemişti (Reuters)

Elon Musk'ın Twitter'ın ana ofisine yatak odaları yaptırması üzerine inceleme başlatıldı.

Kaliforniya eyaletindeki San Francisco Belediyesi'nden yetkililer, Twitter'la iletişime geçtiklerini ve binada detaylı inceleme yapılacağını duyurdu.

Belediye sözcülerinden Patrick Hannan, incelemeye ilişkin şunları söyledi:

Binanın amacına uygun kullanıldığından emin olmalıyız. Kısa dönemli kullanımlar da dahil konutlar için farklı kurallar var. Bu kurallar, binaların güvenli şekilde kullanılmasını sağlıyor. Kimse hukuktan üstün değil.

Söz konusu inceleme, ülkenin önde gelen iş dünyası dergilerinden Forbes'un, Twitter'ın San Francisco'daki ana ofisinde yatak odaları inşa edildiğini aktarmasının ardından geldi.

Haberde, pazartesi günü ofise giden Twitter çalışanlarının, binanın bazı bölümlerinin yatak odasına dönüştürüldüğünü gördüğü belirtilmişti. Odalarda yatak, sandalye, halı, perde ve konferans odasına bağlı monitörlerin yer aldığı aktarılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaç odanın bu şekilde tasarlandığı bilinmezken, kimliğini açıklamayan bir Twitter çalışanı her katta 4 ila 8 yatak odası olduğunu savunmuştu.

Twitter CEO'su Musk ise sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “yorgun çalışanlara yatacak yer sağladığını” belirterek, Demokrat San Francisco Belediye Başkanı London Breed'i şirkete saldırmakla suçladı.

Belediye ve Twitter, Washington Post'un yorum talebini reddetti.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Musk, geçen ay şirket çalışanlarının neredeyse yarısını işten çıkarmasıyla da tartışma yaratmıştı. Musk, işten çıkarmaları savunarak şirketin günde 4 milyon dolar kaybettiğini söylemişti. 



Independent Türkçe, Washington Post, Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU