Ali Babacan: Ekonomiden sadece sermaye pay alıyorsa bu enflasyon yolu ile yapılmış hırsızlıktır

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Merkez Bankası para yakma fırını olarak kullanılıyor. Arka kapıdan ne kadar döviz sattıklarını da açıklamıyorlar. Sattıkları rakamın 250 milyar doları geçtiğini hesap ediyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu sabah FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programında gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İYİ Parti 6'lı masayı terk edip milli duruş sergilemeli" sözlerini değerlendiren Babacan "Sayın Erdoğan yanına yeni ortaklar arıyor. Bizim 6'lı Masa’nın partilerinden bir partiyi denedi olmadı. İkinci partiyi denedi olmuyor. Bakalım Altılı 6'lı Masa’daki partilerden kime, nasıl bir şey yapacak. Belli ki ortağından memnun değil. Yeni bir ortak bulsa belki bu ortağı kenara koymak isteyebilir önümüzdeki seçimlerde. Onu da bulamıyor. Kimse bu kadar büyük yanlışın ve hatanın içine ortak olarak girmek istemiyor. Bana göre mecburi bir ortaklık söz konusu. Artık birbirlerine katlanacaklar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bahçeli’nin hukuk dışı, yasa dışı bir çevresi var"

Babacan şöyle devam etti:

Bahçeli’nin hukuk dışı, yasa dışı bir çevresi var. Hapisten çıkarttıklarıyla poz veriyor. Öyle bir halka var etrafında. Ülkeyi bu hale getiren Sayın Erdoğan. Hukuksuzluğu göz yuman, yasa dışı suç örgütlerine kapıyı aralık bırakan, onlarla ortağı üzerinden iş birliği yapan kendisi. Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli durmadan ‘yeni Anayasa yapacağız’ diyor. Ortada bir şey yok. Laf üretiyorlar. İş üretmeye gelince beceremiyorlar. ‘Haydi şunu yap’ dediğinizde çuvallıyorlar.

"Gerçek enflasyonu alın hiç kimse gelir kaybına uğramasın"

Asgari ücret tartışmaları da Babacan'ın açıklamalarında yre aldı. Babacan "Biz sadece onlara bir formül veriyoruz, çok kıymetli bir formül. Gerçek enflasyonu alın hiç kimse gelir kaybına uğramasın, mağdur olmasın. Üzerine bir de refah payı koyun. Çünkü hükümet, ‘ekonomi büyüdü’ diyor. Büyüdüyse, bu büyümeden bizim işçimiz de memurumuz da emeklimiz de pay alsın. Ekonomiden sadece sermaye daha çok pay alıyorsa bu sosyal devlet değildir, bu enflasyon yolu ile yapılmış bir hırsızlıktır" diye konuştu.

"Sattıkları rakamın 250 milyar doları geçtiğini hesap ediyoruz"

Ekonomik krize de değinen Babacan şöyle konuştu:

Merkez Bankası para yakma fırını olarak kullanılıyor. Arka kapıdan ne kadar döviz sattıklarını da açıklamıyorlar. Sattıkları rakamın 250 milyar doları geçtiğini hesap ediyoruz. Sayın Erdoğan kapı kapı borç para istiyor. Suudi Arabistan’a, BAE’ye, Katar’a gidiyor, ‘borç ver’ diyor. Borç aldıkları parayı da arka kapıdan yakıyorlar. Birleşik Arap Emirlikleri, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün finansörü olmakla suçlanıyordu. ‘Paracıklar geliyor’ diye Cumhurbaşkanı bir yandan, İçişleri Bakanı bir yandan ayaklarına gitmeler, sarıp sarmalamalar...

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU