Selvi Kılıçdaroğlu'nun Kovid-19 testi pozitif çıktı

Aylin Nazlıaka: Etkinlikten önce kendisine serum takılmıştı, Kovid testinin de pozitif olduğu ortaya çıktı

Fotoğraf: AA arşivi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP'nin dünkü vizyon belgesi toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun gözü kapalı şeklinde yansıyan fotoğrafına ilişkin olarak açıklama yaptı.

Nazlıaka’nın açıklamasına göre Selvi Kılıçdaroğlu’na etkinliğe gelmeden önce sağlık durumu dolayısıyla hastanede serum takıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra yapılan Kovid-19 testinde Selvi Kılıçdaroğlu’nun pozitif çıktığını belirten Nazlıaka’nın ifadeleri şöyle:

Bizler CHP’li kadınlar olarak bu konuyla ilgili bir açıklama yapma gereğini duyduk. Bir yandan da bundan insanlık adına büyük bir utanç duyuyoruz.

Genel başkanımızın değerli eşi Selvi Kılıçdaroğlu da böylesi önemli bir güne tanıklık etmek istemişti. Ancak kendisi rahatsızdı. Buna rağmen sağlık koşullarını zorladı. Etkinliğe gelmeden önce tedavi uygulandı kendisine, serum verildi. Hatta bu nedenle 11 dakika kadar geç başladı. Genel Başkanımız da eşinin tedavisinin bitmesini bekledi.

Salonda konuşmalar yapılırken Selvi Hanım’ın bir anlık gözünü kapatmasını yandaş medya müthiş bir malzemeye dönüştürmüş. Bugün ana gündem maddesi olarak taşıdı. Bu son derece utanç verici. Ayrıca Selvi Hanım sonrasında test yaptırdı, bunu paylaşmak zorunda olmak da çok utanç verici ama kendisinin Kovid pozitif olduğu da ortaya çıktı. Buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Selvi Hanım’ın bir anlık da olsa gözlerini kapatmış olmasının böylesine bir malzemeye dönüştürülmüş olması, halka bir umut olacak etkili konuşmaların yapıldığı güçlü bir gündem varken, Selvi Hanım’a odaklanılmak noktasına gelinmesi gerçekten hepimizi üzmüştür, bu her şeyden önce kadına yönelik şiddettir.

Selvi Hanım, bırakın genel başkanımızın eşi olmasını, bir kadın olarak eşinin önemli bir gününde onun yanında olmak istemiştir, görüyoruz ki birileri buna bile tahammül edemiyor, bundan kendisine siyasi malzeme çıkarmaya çalışıyor.

Bizler dilerdik ki bu suni gündeme odaklananlar bir eline iş bir eline aş yazarak intihar eden vatandaşlarımızı gündemlerine alsınlar.

Onlar her zaman yaptıklarını yaptılar ve bir algı operasyonuyla farklı bir gündem yaratmaya çalıştılar.

Biz kadınlar olarak hem Selvi Hanım’ın arkasındayız hem de her kadına yapılan şiddetim dimdik karşısındayız.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU