İran'da "mollaların sarıklarını düşürmek" gerekçesiyle tutuklanan çocuk hapisten çıktıktan sonra intihar etti

16 yaşındaki çocuğun 10 gün hapiste kaldığı kaydedildi

Fotoğraf: AA

İran'da Mahsa Amini'nin gözaltına alındıktan sonra ölmesi üzerine başlayan protestolarla ilgili tutuklanan ve 10 gün hapiste kalan 16 yaşındaki çocuğun hapisten çıktıktan sonra intihar ettiği bildirildi.

Muhaliflere ait İran Öğretmen Meslek Birlikleri Koordinasyon Konseyi'nin sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, ülkedeki protestolarla ilgili Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Culfa kentinde tutuklanan 16 yaşındaki Arşiya Imamkolizade'nin, 10 gün hapiste tutulmasının ardından kefaletle serbest bırakıldıktan iki gün sonra intihar ettiği aktarıldı.

Cenaze töreniyle ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çocuğun annesi olduğu söylenen ve mezar başında ağıt yakan bir kadının Türkçe olarak "Sen kendini öldürecek biri değildin, ne yaptılar sana?" ifadelerini kullandığı duyuldu.

İntihar ettiği açıklanan çocuğun, Mahsa Emini'nin ölümünden sonra başlayan protestolar sırasında bazı gençler arasında yayılan "sokaktaki din adamlarının sarıklarının düşürülmesi eylemi" nedeniyle tutuklandığı ifade edildi.

 

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU