Can Ataklı: Özel şirketler kafalarına göre elektrik saatini değiştirip dünyanın parasını istiyorlar

“Ne zaman ki AKP elektriği özelleştirdi, bu gibi şirketler halkın sırtına binmeye başladı”

Fotorğaf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, özel şirketlerin haber vermeden elektrik saatlerini değiştirdiğini ve vatandaşlara borç çıkardıklarını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısında bir okurundan gelen mesajı paylaştı. Ataklı’nın “Özel şirketler kafalarına göre elektrik saatini değiştirip dünyanın parasını istiyorlar” başlıklı yazısında yer alan mesaj şöyle:

60 dairelik bir sitede oturuyorum. Sitemiz henüz 10 yaşında bile değil. Geçen mart ayında yönetimden bir mesaj almıştım; Gediz Elektrik’ten gelmişler bazı elektrik saatlerini değiştireceklermiş… Hangi dairenin saatini değiştirecekler, fiyatı nedir, ücretli mi ücretsiz mi? Bilgi yok. Nitekim 10 dairenin saatini değiştirip gitmişler.

Geçen hafta telefonuma bir mesaj geldi: “Postada önemli bir evrakımın olduğu, imza karşılığı bana teslim edileceği, barkod falan soruyordu.” Meğerse mesajı, Gediz Elektrik yolluyormuş. Elektrik şirketini aradım; çıkan yetkili, “Mart ayında eski saatlerin yenileri ile değiştiğini 820 TL yeni saat parası alınacağını” söyledi.

Saat değiştirirken ne haber veriyorlar ne de fiyattan bahsediyorlar… “Saatiniz eski yenisiyle değişmeli” diyorlar. Hiçbir şekilde itiraz kabul etmiyorlar, üstelik bir de “2 Aralık tarihine kadar borcu ödeyin” diyorlar. Gönderdiklerini söyledikleri evrakta henüz elime geçmedi.

Binamız dediğim gibi 10 yıllık yani çok yeni; bu kadar sürede saat mi eskirmiş? Ne zaman ki AKP elektriği özelleştirdi, bu gibi şirketler halkın sırtına binmeye başladı. Sizin aracılığınız ile İzmir-Manisa-Muğla- Denizli gibi büyük illerin elektriğine bakan Gediz elektrik şirketini protesto ediyorum.

Ataklı, 30 Kasım'da Gediz Elektrik'ten kendisine ulaşan bir telefonu okuyucularına şu ifadelerle aktardı:

İzmir’de bir sitedeki dairelerin elektrik saatlerinin değiştirildiğini ve karşılığında 800 lirayı aşan bir ücret istendiğini yazmıştım pazartesi günü.

İzmirli bir okurumun mesajından yararlanarak yazdığım bu yazıda Gediz Elektrik Şirketi’nin habersiz olarak saatleri değiştirip ücret istemesinin doğru olmadığını belirtmiştim.

Gediz Elektrik yönetiminden Fatma İyilikçi aradı.

“Biz” dedi “Saat değişikliği yaptığımızda asla bir ücret istemiyoruz, ayrıca kimseye barkod okumalı mesaj da atmıyoruz” diye devam etti.

İyilikçi’ye, “Peki bu okurum neden böyle bir mesaj yazmış olabilir?” diye sordum.

Çok ilginç ve önemli bir cevap verdi Gediz Elektrik yetkilisi: “Biz de ona şaşırdık, bir tür dolandırıcılık olabilir, bizim adımızı kullanarak abonelerden para almaya çalışanlar olabilir, konuyu hassasiyetle inceliyoruz.”

Kendisine hemen arayıp bilgilendirdikleri için teşekkür ettim.

Korkusuz

DAHA FAZLA HABER OKU