Trump'ın danışmanı, Kanye West ve beyaz üstünlükçüsü Nick Fuentes'in katıldığı akşam yemeğini anlattı

Ünlü beyaz üstünlükçüsüyle Mar-a-Lago'daki tartışmalı yemeğinin ardından Trump'ın kampanya ekibi hasar kontrol modunda

Kanye West, başkanlığı sırasında Donald Trump'ı ziyeret etmişti (AFP)

Donald Trump'ın danışmanlarından birinin, Trump'ın Kanye West ve beyaz üstünlükçüsü Nick Fuentes'le Mar-a-Lago'daki akşam yemeğini "tam bir kabus" olarak nitelendirdiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmalı akşam yemeğinin ilk kez Axios tarafından haberleştirilmesinin ardından Trump, Holokost inkarcısı radikal sağcının kim olduğunu bilmediğini iddia ederek Fuentes'le arasına mesafe koymaya çalışmıştı.

Truth Social'da yaptığı birkaç paylaşımda salı gecesi yemeğini anlatan Trump, West'in, "hakkında hiçbir şey bilmediği" üç arkadaşıyla geldiğini belirtti.

Trump, Yahudi düşmanı açıklamalar yaptığı için Adidas, Balenciaga ve Gap'in kendisiyle anlaşmasını sonlandırmasıyla 2 milyar dolarlık servetinin çoğunu kaybeden, Ye adıyla bilinen 45 yaşındaki rapçinin, işle ve 2024'teki olası başkanlık adaylığıyla ilgili tavsiye istediğini söyledi.

Trump'ın akşam yemeğine dair tasviri, Twitter'da paylaştığı kampanya tarzı videoda eski ABD Başkanı'nın "Nick Fuentes'ten gerçekten etkilendiğini" iddia eden West tarafından baltalandı.

Uzun süredir Trump'ın danışmanlığını yapan bir kişi, kimliğinin açıklanmaması koşuluyla NBC News'e konuşarak yemeğin bir halkla ilişkiler felaketi olduğunu söyledi.

Habere göre danışman, "Tam bir kabus" dedi.

Toplumun, (Ron) DeSantis'in Trump'a karşı yarışmasını düşünmesi için işte başka bir neden.

 

Nick Fuentes

Nick Fuentes, America First Foundation'ı kuran bir beyaz üstünlükçü (Twitter/RightWingWatch) 


NBC News'e konuşan bir kaynak Fuentes'in, potansiyel başkanlık adaylığıyla ilgili West'e danışmanlık yaptığını söyledi.

West'in Trump'a 2024 seçimlerinde kendisinin başkan yardımcısı adayı olması gerektiğini önermesi üzerine akşam yemeğinin kızıştığı bildirildi.

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği ve ABD Adalet Bakanlığı, Fuentes'i beyaz üstünlükçü olarak tanımlıyor. Fuentes, şiddeti kışkırttığı ve nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle YouTube ve Twitter da dahil birçok büyük sosyal medya platformundan da men edildi.

Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi'ne göre Fuentes, amacının Cumhuriyetçi Parti'yi tekrar "gerçekten gerici bir parti" haline getirmek olduğunu belirten America First Foundation'ın (Önce Amerika Vakfı) kurucusu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU