İran Teknik Direktörü Queiroz, BBC muhabirine kızdı: "Neden Gareth Southgate'e Afganistan'ı sormuyorsunuz?"

Portekizli teknik direktör verdiği cevapla tüm dünyada gündem oldu

2011-2019'da İran Milli Takımı'nı çalıştıran Carlos Queiroz, bu göreve eylülde bir kez daha getirildi (Reuters)

Protestolarla ilgili sorulardan bıkan İran Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Queiroz, BBC muhabiri Shaimaa Khalil'e verdiği cevapla gündem oldu. Dün düzenlenen basın toplantısının sonrasında Queiroz, neden diğer teknik direktörlerin benzer sorularla karşılaşmadığını sorguladı.
 


İranlı forvet Mehdi Taremi'ye, Mahsa Emini'nin polis gözetiminde ölümünü protesto edenlere bir mesaj verip vermeyeceği sorulunca rahatsız olan Queiroz, şu ifadeleri kullandı:

Neden Gareth Southgate'e 'Afganistan'ı ve tüm kadınları yalnız bırakan İngiltere ve ABD hakkında ne düşünüyorsun?' diye sormuyorsunuz?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Portekizli teknik direktör sözlerini "Politik sorular sormaya devam etmek adil mi? Bu basın özgürlüğü. Cevap vermemek ve konumumuza saygı duyulmasını beklemek de bizim hakkımız" şeklinde sürdürdü.

Basın toplantısında Taremi ise Khalil'in sorusunu şöyle yanıtladı:

Daha önce bu tür sorulara cevap vermeyeceğimi söylemiştim ama bu sefer yanıtlayacağım. Biz baskı altında değiliz. Bir futbol turnuvasında futbola saygı gösterilmeli ve futbolla ilgisi olmayan her şey bir kenara bırakılmalı.

Queiroz ayrıca "Batılı medya ve gazetecilerinin İranlı futbolculara politik sorular sormaya devam etmesi adil mi?" şeklinde İran basınından gelen bir soruya da basın özgürlüğünün olduğunu söyleyerek cevap verdi:

Hakları var. Basının doğru soru olduğunu düşündüğü soruları sorma hakkı var. Bizim de doğru cevapları verme hakkımız var.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda İran, B Grubu'ndaki ilk maçında İngiltere'ye 6-2 mağlup oldu. İran bugün saat 13.00'de Galler'le karşılaşacak.

 

Independent Türkçe, The Guardian, The Telegraph, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU