Reuters: Rusya ve Ukrayna'dan heyetler, esir takası ve Rus amonyak ihracatını görüşmek için BAE'de buluştular

Toplantının amacının, uzatılan tahıl koridoru anlaşmasındaki bazı engelleri kaldırmak ve Ukrayna ile Rusya'nın ihracatının önünü açarak küresel gıda kıtlığını hafifletmek olduğu belirtildi

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Rusya ve Ukrayna'dan heyetler, savaş esiri takası karşılığında Rus amonyak ihracatının yeniden başlatılmasını görüşmek için geçen hafta Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bir araya geldiler.

Reuters'ın toplantı hakkında bilgi sahibi üç kaynağa dayandırdığı haberine göre, BAE'nin ara buluculuğunda gerçekleşen toplantıya Birleşmiş Milletler (BM) dahil edilmedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BM, tahıl koridoru anlaşması kapsamında Ukrayna'nın Karadeniz'deki üç limanından tarımsal ürünlerin ihracatının yapılması için ara bulucu olmuştu

Kaynakların verdiği bilgiye göre, toplantının amacı geçen hafta uzatılan tahıl koridoru anlaşmasındaki bazı engelleri kaldırmak ve Ukrayna ile Rusya'nın ihracatının önünü açarak küresel gıda kıtlığını hafifletmekti.

Rus ve Ukraynalı heyetler, 17 Kasım'da BAE'nin başkenti Abu Dhabi'de buluşarak savaş esirlerinin takası karşılığında, Rus amonyağının ihracatının yeniden başlatılmasını görüştüler.

Toplantıda nasıl bir ilerleme sağlandığını henüz doğrulanamadı.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU