NATO, Romanya'nın hava savunma sisteminin test edildiği tatbikat düzenledi

Yapılan açıklamada Romanya'ya Fransa tarafından sağlanan SAMP/T hava savunma sisteminin müttefik ülkelerin savaş uçakları tarafından düzenlenen temsili saldırıyı püskürttüğü ifade edildi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

NATO ülkeleri, geçen hafta bir füzenin Polonya'ya düşmesinden ve NATO'nun hava savunma sistemindeki eksikleri ortaya koymasının ardından Romanya'nın hava ve füze savunma sistemlerini test etmek üzere askeri tatbikat düzenledi.

Almanya'nın batısındaki Ramstein kentinde bulunan NATO hava komutanlığı tarafından dün yapılan açıklamada Romanya'ya Fransa tarafından sağlanan SAMP/T hava savunma sisteminin müttefik ülkelerin savaş uçakları tarafından düzenlenen temsili saldırıyı püskürttüğü ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'nin F-16 savaş uçakları, İspanya'nın Eurofighter uçakları, ABD'nin elektronik savaş için tasarlanan Growler isimli savaş uçakları ve Fransa'nın Charles de Gaulle uçak gemisinden havalanan Rafale isimli jetlerinin tatbikata katıldığı belirtildi.

NATO sözcüsü Oana Lungescu, "Rusya'nın Ukrayna savaşına karşılık olarak ittifakımızın doğu kanadında caydırma adımlarımızı ve savunmamızı güçlendirmeye devam ediyoruz" dedi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU