Maya piramidine çıkıp dans eden turist linç edilmekten zor kurtuldu

"Meksikalılara bulaşma"

Kukulcán Tapınağı, El Castillo adıyla da biliniyor (TikTok/angelalopeze)

Meksika'daki dünyaca ünlü Maya kenti Chichén Itzá'da yer alan piramide çıkan turist, çevredeki kalabalık tepkisini çekti.

TikTok'ta iki gün önce paylaşılan görüntüde, kimliği belirsiz bir kişinin Kukulcán Tapınağı'nın merdivenlerini kullanarak yukarı çıktığı görülüyor.
 

@angelalopeze this is so disrespectful… don't mess with my Mexican people #chichenitza #disrespectful #mayanpyramid #vacation #crazy #viral original sound - ang


Turist zirveye ulaştıktan sonra dans ediyor. Bu esnada etraftaki kalabalık kadına tepki gösteriyor. İspanyolca "aptal" ve "pislik" diye bağırışlar duyuluyor. Ayrıca kadının hapse atılması isteniyor. Turist bunun ardından bir görevli eşliğinde piramitten indiriliyor. Etraftakiler şişe ve su da fırlatıyor.

Video paylaşan kişi de "Bu çok saygısızca. Meksikalılara bulaşma" ifadesini kullandı.

Twitter'da paylaşılan başka bir videoda kadının piramitten indikten sonra arbede çıktığı, turistin saçının çekildiği görülüyor.
 


Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü, piramidin zarar görmediğini açıkladı. Yakalanan kadına para cezası verildiği duyuruldu. Ancak cezanın miktarı bilinmiyor.

Yasalara göre cezanın miktarı, verilen hasar bağlı olarak 34 bin- 172 bin peso (yaklaşık 33 bin-165 bin TL) arasında değişiyor.

Chichén Itzá, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Veriler, bu yılın ilk 9 ayında bölgeyi iki milyon kişinin ziyaret ettiğini gösteriyor.

 

Independent Türkçe, InsiderEl País

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU