Game of Thrones finalinin senaryosu paylaşıldı: Drogon Demir Taht’ı neden eritti?

Bu bilgi finalle ilgili düşüncemizi değiştirmeye yetmedi

Game of Thrones’un 8. ve final sezonunun en tartışmalı sahnelerinden biri aylar sonra açıklığa kavuştu.

HBO dizisinin “The Iron Throne” (Demir Taht) başlıklı son bölümünün senaryosu, drama türünde En İyi Senaryo dalında Emmy adayı olunca halka açık şekilde paylaşıldı.

Senaryoyu okuyanlar görecek ki çok fazla olumsuz eleştiri alan bir sahne sayfada son derece farklı yazılmış. Bu durum anı değiştirmese bile bazen içeriğin ana unsur olduğunun kanıtı.

Söz konusu an, Jon Snow’un (Kit Harington) Daenerys Targaryen’i (Emilia Clarke) Kralın Toprakları’ndaki taht odasında öldürmesinin ardından yaşanıyor. Bu sahne yeni vizyona giren Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw’da da (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) eleştiriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daenerys’in hayatta kalan tek ejderhası Drogon taht odasına iniyor ve Demir Taht’ı alev üfleyerek eritiyor.

Bölümün yayımlanmasının ardından bu sahne sosyal medyada çokça tiye alındı ve hayranlar Drogon’un siyaset konusunda dizideki tüm insanlardan daha iyi olduğunu belirten paylaşımlar yaptı.

Esprileri bir kenara bırakırsak, çoğu kişi Drogon’un Demir Taht’ı yakmasının sembolik bir anlamı olduğunu düşünmüştü. Ancak yanıldılar.

Öyle görünüyor ki taht “Drogon’un gazabının hedefi değildi (…) bu büyük yangında arada kalmıştı.”

Belki de tahtın tahribatının tesadüf olması sahneyi sindirmeyi biraz daha kolaylaştırabilir. Ancak yine de Seth Rogen ve yeni Hızlı ve Öfkeli filminin senaristleri gibi dizinin finali nedeniyle hayal kırıklığına uğrayanları etkileyecekmiş gibi görünmüyor.

Geçen ay dizinin iki oyuncusu finalin ardından gelen eleştirilere karşı yapımı savunmuş, bunlardan biri medyayı diziye karşı bir nefret kampanyası yürütmekle suçlamıştı.

Game of Thrones’un tüm senaryosu artık internet üzerinden okunabiliyor. Emmy adayları geçen ay açıklanmış, Game of Thrones rekor kırarak 32 adaylık kazanmıştı. Bu adaylıklardan 10’u oyunculara ait.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU