HSK’dan Gezi davasında mahkeme heyetinin değişmesiyle ilgili açıklama: İlgililerin kendi talepleri dikkate alındı

Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu Gezi davasında yeni heyetin bakacağı duruşma 8-9 Ekim'de

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) Osman Kavala’nın tutuklu yargılandığı Gezi Parkı davasına bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyetindeki değişiklikle ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada değişiklik talebinin heyet tarafından talep ediliği ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Utku Ercan’ın, talebi doğrultusunda 10 Temmuz tarihli müstemir yetki kararnamesi ile İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak yetkilendirildiği ifade edilen açıklamada, aynı tarihli kararname ile 30. Ağır Ceza Mahkemesine Başkan olarak yetkilendirilen Mahmut Başbuğ’un da HSK’ya gönderdiği 12 Temmuz tarihli dilekçeyle mahkemede görülen dosyaların kapsamı, mahiyeti, sanık, müşteki ve tanık sayıları dikkate alınarak mahkemenin iki ayrı heyet halinde çalışmasına karar verilmesini talep ettiği aktarıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Söz konusu talep doğrultusunda HSK Birinci Dairesinin 29 Temmuz 2018 tarihli müstemir yetki kararı ile mahkemenin iki heyet halinde çalışmasına, 2019/74 ve 2019/313 esas sayılı dosyalar ile mezkur dosyalara bağlantılı olarak gelebilecek davalara 1. heyet, diğer tüm dosya ve işlere ise 2. heyet tarafından bakılmasına karar verildiği, mahkemede görev yapan üye hakimlerin yetkilerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadığı, daha önce de sanık sayısı ve dosya kapsamı dikkate alınarak birden fazla heyetin başka mahkemelerde de görevlendirildiği, 30. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan işlemin, tamamen ilgi lilerin kendi talepleri dikkate alınarak gerçekleştirildiği hususu saygıyla duyurulur.

HSK tarafından Gezi davasına bakacak birinci heyetin başkanlığına Galip Mehmet Perk, üyeliklerine ise Talip Ergen, Ahmet Tarık Çiftçioğlu getirilmişti. Üçüncü duruşması 8-9 Ekim tarihlerinde görülmeye devam edecek Gezi davasına yeni heyet bakacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU