ABD'de öldüren sivrisinek için alarm verildi

Florida’da nadir görülen öldürücü beyin enfeksiyonunun, sivrisineklerden bulaştığı duyuruldu. Sağlık bakanlığı, Floridalılardan sivrisineklere karşı önlem almalarını istedi

Fotoğraf: Reuters

ABD’nin Florida eyaletindeki Orange County bölgesinde sivrisinek uyarısı yapıldı. Sivrisineklerin ölümcül bir beyin enfeksiyonu virüsü (EEEV) taşıdığını duyuran Florida Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, 'Tavuklarda yapılan testler, virüsün insanlara bulaşma riskinin yüksek olduğunu ortaya çıkarttı' ifadelerini kullandı.

Bölge sakinlerinin sivrisineklerden uzak durmaları istenen duyuruda, Floridalılara, vücutlarını örtmeleri, sivrisinek kovucu kullanmaları, durgun suları boşaltmaları ve sivrisineklerin evlere girmemesi için kapı ve pencerelerde perdeler kullanmaları önerildi. Yerel yönetimler sivrisineklere karşı ilaçlama çalışması başlattı. 

2 gün içinde öldürüyor

EEEV enfeksiyonu öldürücü bir hastalık. Virüs 2 gün içinde baş ağrıları, kasılmalar ve ölümü tetikleyen beyin şişmesine neden olabiliyor. Ölümden kurtulan hastalarda ise nörotik bozukluklar görülmesi yüksek ihtimal. Hastalık birçok insanda ise grip benzeri belirtiler gösteriyor.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU