Rektörden ‘tebdili kıyafet’ denetim: Çalışmayan poliklinik kapatıldı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, hakkında şikayetler olan hastanede tebdili kıyafet denetleme yaptı. Şikayetçilerin haklı olduğunu belirleyen Rektör Aldemir, hastaneyi kapattı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir Fotoğraf: İHA

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ‘hastalarla ilgilenilmiyor’ şikayetlerini yerinde incelemek için tebdili kıyafet denetleme yaptı.

Görevli personel elinde sigarayla karşıladı

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, Rektör Aydemir, üniversiteye bağlı Kuşadası International Dent Care diş polikliniğinde ‘hastalarla ilgilenilmediği” iddialarını incelemek için mesai saatinde kıyafet değiştirip, şapka takarak özel aracıyla diş merkezine gitti. Muayene olmak istediğini söyleyen rektörü elinde sigara ile karşılayan personel, “Muayene olamazsınız, doktor yok, başka hastaneye gidin” dedi. Rektör, doktorla görüşmek için ısrar etmesi üzerine personel, “Neden bu kadar çok soru soruyorsunuz? Başka hastaneye gidin, doktorlar izinli. Bir aydır doktor yok” diyerek Aldemir’i tersledi.

Bunun üzerine kendisini tanıtan Rektör Aldemir, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimiyle görüşerek kendisini tedavi etmeyen, tersleyen ve laubali davranan poliklinik çalışanlarının başka yere kaydırılması ve Kuşadası’nda polikliniğin kapatılması talimatını verdi.

Vatandaşa nasıl davranıldığını gördüm

Vatandaşın mağdur edilmesine izin vermeyeceğini belirten Rektör Selçuk Aldemir şunları söyledi:

Hasta bakmayan ve laubali davranan personeli affetmem. Bir aydır hasta bakılmıyor, ama o personel her gün orada. Klima çalışıyor, elektrik yanıyor. Hastaya hizmet vermeyen bir yeri kapattık. Beni tanımamaları çok önemli değil. Önemli olan hasta bakmamaları ve davranış şekilleri. Polikliniği yeni doktorlarla en kısa zamanda açacağız. Ben vatandaşın mağdur edilmesini ve devletin israfa uğramasına karşıyım. Zaten bana bağlı kurumları, çat kapı gidip sürekli denetliyorum. Ben görevimi yapıyorum. Oraya rektör olarak değil, vatandaş olarak gittim. Vatandaşa nasıl davranıldığını ve sistemin nasıl aksadığını görmüş oldum. Gerekeni yaptım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU