House of the Dragon'ın senaristi, ikinci sezonda neye odaklanacaklarını açıkladı

Game of Thrones spinoff'unun ikinci sezonu için çalışmalar başladı

Game of Thrones'un spinoff'u House of the Dragon'ın ilk sezonu bu hafta yayımlanacak 10. bölümüyle final yapacak.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

İkinci sezon onayını alan dizinin senaristi Sara Hess, ilerleyen bölümlerde Prens Daemon Targaryen (Matt Smith) ve Prenses Rhaenyra Targaryen'in (Emma D'Arcy) ilişkisine odaklanacaklarını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daemon ve Rhaenyra 7. bölümün sonunda evlenmişti ve en son yayımlanan 9. bölümde hiç yer almamıştı. Çift, dizinin ilk sezonunda evli olarak sadece iki bölümde görüldü. 

Senarist Hess, The Hollywood Reporter'la yaptığı söyleşide dizinin ikinci sezonunda bu ilişkinin daha derinlemesine işleneceğini söyledi.

Hess, şu anda yeni sezon üstünde çalıştıklarını ve çiftin ilişkisini derinleştirmek için dizinin uyarlandığı George R.R. Martin'in Ateş ve Kan (Fire and Blood) kitabından faydalandıklarını belirtti ve şunları söyledi:

Bu aralar ikinci sezonu yazıyoruz ve Rhaenyra'yla Daemon'un ilişkisinin doğasını anlamaya çalışıyoruz. Kitapta bunun pek çok yorumlaması var.

Game of Thrones'ta yaşananlardan 172 yıl öncesini konu alan dizi, Targaryen Hanedanı'ndaki taht mücadelesini anlatıyor.

Kral Viserys kızı Rhaenyra'yı varisi ilan etmesine rağmen bu fikri onaylamayan hanedan üyeleri arasında gerilim başlamıştı.

Eşi Sör Laenor Velaryon (John Macmillan) kendini ölmüş gibi göstererek Westeros'tan ayrıldıktan sonra Rhaenyra, Targaryen soyunun saflığını sürdürmek için tahtta gözü olan amcası Daemon'la evlenmişti. 

Çift Ejderha Kayası'na taşınmış, Aegon II ve Viserys II adlarında iki çocukları olmuştu. 

House of the Dragon'un ikinci sezonunda taht kavgaları daha da alevlenirken Targaryen çiftinin ilişkisi zor sınavlardan geçecek.

 

Independent Türkçe, The Hollywood Reporter, Screen Rant

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU