Yahudi düşmanı paylaşım yapan Kanye West'in Instagram hesabı kısıtlandı

Ünlü rapçi son günlerde eski eşi Kim Kardashian'la anlaşmazlık yaşaması ve "Beyazların Hayatı Önemlidir" yazılı bir tişört giyemesiyle manşetlere çıkmıştı

(Twitter)

Görünüşe göre Kanye West'in memnun olmadığı yeni kişi Mark Zuckerberg.

Ünlü rapçi, Facebook kurucusuyla çekilmiş eski bir fotoğrafını cuma gecesi geç saatlerde "Beni Instagram'dan nasıl atarsın?" yazısıyla Twitter'da paylaştı.



West, Instagram sayfasını son dönemlerdeki tüm şikayetlerini duyurmak için epey kullandı. Cumartesi sabahı itibarıyla Kanye West'in Instagram hesabı işlevsel görünüyor ve Supreme New York'un kreatif direktörü Tremaine Emory hakkında bir dizi gönderi içeriyordu. İkili arasında süregelen bir anlaşmazlık var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meta sözcüsü cumartesi günü The Independent'a e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "politikalarımızı ihlal ettiği için @kanyewest hesabındaki içeriği sildiklerini ve hesaba kısıtlama getirdiklerini" söyledi.

Sözcü "Kurallarımızı tekrar tekrar ihlal eden hesaplara kısıtlamalar koyabiliriz, örneğin DM göndermelerini, yorum yapmalarını veya gönderi paylaşmalarını geçici olarak kısıtlayabiliriz" dedi.

West cuma gecesi erken saatlerde, görünüş göre 2024'te başkanlığa aday olacağını ima eden bir tweet de paylaştı. Tweet, sadece üzerinde "2024" yılının yazılı olduğu bir şapka fotoğrafıydı.



West bunun öncesinde, Instagram sayfasında Sean "Diddy" Combs'la yapılan yazılı bir sohbet gibi görünen bir ekran görüntüsü paylaşmıştı. Combs'un Yahudiler tarafından kontrol edildiğini öne süren paylaşım daha sonra kaldırıldı. West'i "tehlikeli" ve Yahudi düşmanı yorumları nedeniyle Instagram sayfalarında eleştiren nefret karşıtı grup Amerikan Yahudi Komitesi, gönderiyi kısa sürede kınandı.

Meta sözcüsü, Instagram'ın West'in sayfasındaki gönderileri sildiğini ve hesabını kısıtladığını söyledi. Buna karşın hangi gönderilerin kurallarını ihlal ettiğini belirtmedi.

West daha geçen hafta çeşitli nedenlerle sayısız kez manşetlere taşınmıştı. Pazartesi günü kendi Yeezy SZN 9 defilesinde "Beyazların Hayatı Önemlidir" sloganı taşıyan bir tişört giyen West, bu sloganı muhafazakar yorumcu Candace Owens da dahil mankenler ve konuklar üzerinde öne çıkarmıştı. Bunun ardından editör ve stilist Gabriella Karefa-Johnson da dahil pek çok kişi West'e karşı çıkmıştı. West ise Instagram hesabından Karefa-Johnson'ın peşine düşerek tarzına kişisel saldırılarda bulunmuştu.

West'in zorbalığı o kadar korkunçtu ki manken Gigi Hadid araya girerek Karefa-Johnson'ı savunmuştu.

Sonraki günlerde West, Tucker Carlson'ın şovuna bir bebeğin ultrason fotoğrafına bağlı bir kordonla çıkarak kürtaj karşıtı olduğunu açıklamıştı.

Adidas ise West'in markaya karşı konuşmasından sonra kendisiyle ilişkisini gözden geçireceğini ve markanın "durumu özel olarak çözmek için sürekli çaba gösterdiğini" duyurmuştu.

West'in eski baldızı Khloe Kardashian da ailesini olayların içine sürüklemeyi bırakması için halka açık ricada bulunmuştu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU