Rize’deki darp olayında görüntülere yansıyan diğer kadın: Telefonun çalmasıyla içeri doğru koştum

Rize'de geçtiğimiz günlerde genç bir kadının darp edildiği görüntülerde olaya müdahale etmediği ve kaçtığı iddiasıyla sosyal medyadan eleştiri yağmuruna tutulan kadın olay anını anlattı

Rize’de bir genç kadını yumruk ve tekmelerle dövdükten sonra gözaltına alınan şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Serbest kalması büyük tepki çeken saldırgan, yeniden gözaltına alındı.

Mahkemeye çıkartılan saldırgan tutuklanırken, olay anında kaydedin görüntülerdeki bir kadın, sosyal medyada gündeme oturdu. Görüntülerdeki kadın olaya müdahale etmediği ve kaçtığı iddiasıyla eleştirilerin hedefi oldu.

Adının Beyhan Yılmaz olduğu öğrenilen kadın olaydan saniyeler önce dışarıda oturduğu sırada telefonun çaldığını, telefona yanıt vermek için içeriye girdiğini iddia etti:

Hava sıcak olduğu için iki dakikalığına dışarıya çıktım. Hatta ilk video 10 saniye önce alınsaydı yanımda da çırak arkadaş vardı. Sonra telefonun çalmasıyla ben içeriye koşuyorum. Olay ben telefonla konuşuyorken oldu. Arada bir 15 saniye var sanırım. Hatta ben olaya ilk koşarak giden arkadaşı, çocuğu düştü ona doğru koşuyor sanıyorum. Kapıya ilk çıktığımda olayı görüyorum. Ama bu ilk video öyle bir şekilde yayılıyor ki sanki ben kızı görüp kaçmışım, gitmişim, iş birlikçi diyen var, hakaret eden var. 3 gündür sosyal medyada bir linç kampanyası var. 


"Sosyal medyada ve haber sitelerinde hedef gösterildim"

Birçok site sahibine ulaşıp durumu anlattığını ve kendisine karşı gerçekleştirilen karalama kampanyalarını sonlandırmaya çalıştığını söyleyen Beyhan Yılmaz şunları söyledi: 

Bazı kişilere ulaştık, yazıştık. Gazetelerin bazılarına ulaştık ama bir kesim insan var, maalesef bu bizim toplumumuzun kanayan yarası. Görünen olaya değil de dedikodu kısmına takılıyorlar. 3 gündür kişilik haklarıma saldırı var, hakaret var, hedef gösterme var.  'Kıza garezi vardı, dövdürdü’ diye yorum yapan bile var. Ben şahısların hiçbirini tanımıyorum. Kıza bir iki defa ekmek satmış olabilirim, o bile kafamda değil. 


Olayı fark etmediği için müdahale edemediğini savunan Yılmaz, “Böyle bir olayda ben orda oturup kenarda kalacak bir insan değilim. Benim de bir kızım var. Orada müdahale ederdim zaten. Edebildiğim kadar  müdahale ederdim” dedi.

Neler olmuştu?

Rize'nin Tophane Mahallesi Atatürk Caddesi’nde R.T. isimli kadın, evine gitmek üzere apartmana girdi. Apartmanın içerisinde bekleyen B.G. isimli erkeğin saldırısına uğrayan R.T. kendisini binadan dışarıya attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaçmaması için genç kadını kolundan yakalayan saldırgan, genç kadını yumrukladı. R.T. aldığı darbe nedeniyle bayılarak yere yığıldı. Hızını alamayan saldırgan ise, baygın haldeki kıza tekme atmaya başladı.

Saldırgan B.G. çevreden kadının yardımına koşan bir vatandaşın müdahalesi üzerine, olay yerinden uzaklaştı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerin ardından gözaltına alınan saldırgan, tutuklama talebiyle çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Soyal medyadan gelen tepkiler üzerine yeniden gözaltına alınan B.G., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU