Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan Prag'da bir araya geldi

Prag'daki zirveye katılan Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan ile ortak bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye daha sonra Macron'un da katıldığı ve ayaküstü konuşulduğu görüntülere yansıdı

Avrupa Siyasi Topluluğunun (AST) ilk toplantısı Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleşiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda 44 davetli Avrupa ülkesinden 43'ü lider düzeyinde temsil ediliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un mayıs ayında yaptığı öneriyle düzenlenen toplantıya 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin yanı sıra Avrupa kıtasından 17 ülke davet edilmişti. Toplantıya sadece Rusya ve Belarus davet edilmedi.

Özellikle Ukrayna'daki savaşın etkilerinin ele alınması beklenen bugünkü toplantıda barış ve güvenlik ile enerji, iklim ve ekonomi konulu oturumlar düzenlenecek. Toplantıda liderlerin birçok ikili görüşme yapması da planlanıyor.
 

AA-20221006-29084136-29084132-AVRUPALI_LIDERLER_AVRUPA_SIYASI_TOPLULUGU_TOPLANTISI_ICIN_BIR_ARAYA_GELDI.jpg
Fotoğraf: AA


Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan'dan ortak görüşme

Zirveye katılan Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştü.

AA-20221006-29084136-29084133-AVRUPALI_LIDERLER_AVRUPA_SIYASI_TOPLULUGU_TOPLANTISI_ICIN_BIR_ARAYA_GELDI.jpg
Fotoğraf: AA


Zirveden görüntülerde ayrıca, Erdoğan, Aliyev ve Paşinyan arasındaki görüşmeye daha sonra Macron'un da katıldığı ve ayaküstü konuşulduğu görüldü.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU