Soylu: Önümüzdeki ay başka bir operasyon yapacağız, Türkiye bunu ilk kez duyacak

Soylu, "Önümüzdeki bir ay içinde başka bir operasyon yapacağız. Türkiye bunu ilk kez duyacak. Bu da uyuşturucu ile ilgili. Devletin uyanık olduğunu, takip ettiğini vatandaşımız bilsin" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT 1'de yayınlanan "Alişan ile Hayata Gülümse" programında açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadele operasyonlarına ilişkin bilgi veren Soylu, "Türkiye'de 120'nin altında terörist kaldı. Tendürek Dağı temiz, Amanoslar'da tek bir terörist yok. Teröristlerin sıkıştığı yerler, sınır vilayetleri, Şırnak, Van, Mardin ve Ağrı" dedi.

Terörün finansmanını kestiklerini belirten Soylu, "İstikrar sadece ekonomik değildir, aynı zamanda güvenlik istikrarıdır. Bu yıl sadece 39 kişi terör örgütüne katıldı, sadece 1 kişiye bile tahammülümüz yok" ifadelerini kullandı.

"Bataklık Operasyonu şahsıma gelen bir telefonla başladı"

Bataklık Operasyonu ile ilgi de konuşan Soylu şunları söyledi:

Türkiye'nin en büyük suç geliri operasyonuydu Bataklık Operasyonu. Bana gelen bir telefonla başladı. Şahsıma gelen bir telefonla başladı. Milyarlarca liraya el kondu. Bu uyuşturucu yakalama operasyonu değil. Uyuşturucudan gelen gelire el konma operasyonu. Bu yapıldı. Onun uluslararası bağlantısı çözüldü. Şimdi oralardan gelecek yargı kararları ile beraber uyuşturucudan gelen gelirlere el konmaktı amaç, o el de konulmuş oldu.

"Önümüzdeki ay başka bir operasyon yapacağız"

Soylu, emniyet güçlerinin yeni operasyon hazırlığında olduğunu bildirdi.

"Önümüzdeki bir ay içinde başka bir operasyon yapacağız" diyen Soylu, "Türkiye bunu ilk kez duyacak. Bu da uyuşturucu ile ilgili. Devletin uyanık olduğunu, takip ettiğini vatandaşımız bilsin. İçeri tıkıldığı zaman satıcının içerden çıkması ihtimali zordur. Biz buna projeli operasyon diyoruz. Bir şebekeyi çözmemiz lazım. Bazen aylar alıyor. Gizli soruşturmacı koyuyoruz, alış-satış yapıyor. Hakimlerin savcıların bildiği isimler bunlar" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU