Fortnite Dünya Kupası: 16 yaşındaki oyuncu tekler finalinde 3 milyon dolar kazandı

Bu miktar e-spor turnuvasında verilen en büyük para ödülü

Turnuvanın kazananı Kyle 'Bugha' Giersdorf oldu (Epic Games)

Fortnite Dünya Kupası finallerinde 16 yaşındaki bir çocuk tüm dünyadan 40 milyon oyuncuyu mağlup ederek 3 milyon dolarlık (yaklaşık 17 milyon TL) para ödülünü kazandı. 

Pensilvanyalı Kyle "Bugha" Giersdorf, New York'taki Arthur Ashe Stadyumu'nda gerçekleştirilen tekler etkinliğini domine ederek birçok tanınmış oyuncuyu yendi.

Giersdorf, “Kelimeler şu anı anlatmak için yetersiz, sadece çok mutluyum” dedi.

Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games, turnuvanın "tüm zamanların en çok katılımcılı turnuvası" olduğunu ve Creative, Celebrity Pro-Am, Çiftler ve Tekler turnuvalarına verilen toplam 30 milyon dolarlık (yaklaşık 170 milyon TL) para ödülüyle bu miktarın e-spor tarihinin en büyük para ödülü olduğunu söyledi.

Fortnite Dünya Kupası finallerinde yarışan her oyuncu sadece finale kaldıkları için en az 50 bin dolar (yaklaşık 281 bin TL) kazandı.

En iyi beş oyuncu bir anda milyoner olurken, Bugha'nın 3 milyon dolarlık ödülüyse son Wimbledon şampiyonu Novak Djokovic'in kazandığından daha fazla.

Turnuvaya para ödülü konmasında, piyasaya sürüldüğü 2017'den bugüne dek 250 milyondan fazla oyuncuyu çeken video oyunun popülaritesi etkili oldu.

New York'taki 23 bin kişilik stadyumda gerçekleştirilen etkinlikte tüm biletler tükenirken, milyonlarca kişi çevrimiçi canlı yayınlar aracılığıyla gelişmeleri izledi.

 

epic games1.jpg
Kyle "Bugha" Giersdorf'un New York'ta düzenlenen Fortnite Dünya Kupası'nda 3 milyon dolar kazandıktan sonra şok içinde olduğu görünüyor (Epic Games)

 

Tekler turnuvasının ilk 10'unu çoğunlukla ABD'li oyuncular oluştururken, İngiltere'den bir oyuncu ilk 20'ye girebildi.

Kyle "Mongraal" Jackson, 150 bin dolarlık (yaklaşık 845 bin TL) para ödülünü kazanmak için turnuvayı 13. sırada tamamladı.

 

epic games.jpg
Fortnite Dünya Kupası finallerinde ilk 10'a girenlerin listesi (Epic Games)

 

Üç günden fazla süren turnuvanın başında Avrupa'dan katılan iki genç de Çiftler finalinde 1,5 milyon dolar kazandı.

17 yaşındaki David "Aqua" Wang ve 16 yaşındaki Emil "Nyhrox" Bergquis Pedersen, Battle Royale yarışmasında diğer 49 takımı yendi.

Nyphrox Twitter'da, “Hala şoktayım, dün gerçekten kazandığımıza inanamıyorum” diye yazdı. 

Tüm destek için çok teşekkür ederim.

Kamuoyunca iyi bilinen Fortnite oyuncularından bazıları Tekler ya da Çiftler finallerine katılmayı başaramadı, katılamayanlar arasında en dikkat çeken kişi Tyler "Ninja" Blevins oldu.

22 milyondan fazla YouTube abonesi bulunan ünlü oyuncu 10 hafta süren eleme turlarını geçemedi.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/gaming

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU