Selvi: Hangi Kılıçdaroğlu?

"Adama sorarlar 'Sen kimsin?' diye"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun farklı kesimlerle buluşmasını eleştirdi. Selvi yazısının bir kısmında CHP lideri için “Adama sorarlar ‘Sen kimsin’ diye” şeklinde bir ifade kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi’nin bugünkü köşe yazısında “Hangi Kılıçdaroğlu” başlığıyla yayımlanan satırları şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun bir sorunu var. O da tutarsızlık sorunu. Eski ülkücülerle bir araya geliyor. Onlardan daha ülkücü rollerine soyunuyor. Başbuğ Kemal olmaya kalkışıyor. İslamcılarla bir araya geliyor. Onlardan daha İslamcı biri oluyor. Mücahit Kemal rolüne soyunuyor. HDP’lilerle bir araya geliyor. Onlardan daha çok Kürtçü oluyor. Serak Kemal oluyor. Laiklerle bir araya geliyor. İkinci Atatürk rolüne soyunuyor.

Adama sorarlar “Sen kimsin?” diye.

Yıllarca başörtüsü düşmanlığı yapmışsın. Sonra bir an da dönüp başörtüsüyle ilgili bir yasal düzenleme getirmişsin. Amacın başörtüsü özgürlüğünü güvence altına almaksa, Cumhurbaşkanı Anayasa ile güvence altına alalım diye öneride bulunmuş. Bu iş senin için samimiyet testine dönmüş. Bu durumda ne yaparsın, ‘Kanunsa kanun, anayasaysa anayasa. Hodri meydan’ demen gerekiyor.

Ama daha teklifin mürekkebi kurumadan çark ediyorsun. Peki o zaman sana kim inanır? Bu gidişle Kılıçdaroğlu, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olacak.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU