Brad Pitt: Harvey Weinstein skandalı Hollywood’u Manson ailesi cinayetleri kadar sarstı

Oyuncu, Manson cinayetlerin gerçekleştiği yıllarda geçen yeni filmi Bir Zamanlar... Hollywood’da filmini tanıtıyor

Brad Pitt, Harvey Weinstein etrafında dönen skandal nedeniyle Hollywood’un Manson ailesi cinayetlerindeki kadar sarsıldığını öne sürdü.

Oyuncu, Leonardo DiCaprio’yla birlikte Quentin Tarantino’nun Bir Zamanlar... Hollywood’da (Once Upon a Time In Hollywood) isimli yeni filminde başrolde oynuyor.  Film 1969’da geçiyor.

Aynı yıl 8-9 Ağustos’ta Manson ailesinin 4 üyesinin, yönetmen Roman Polanski ve 8 buçuk aylık hamile oyuncu eşi Sharon Tate’in kiralık evine saldırdığı Manson cinayetleri işlenmişti.

Polanski saldırı sırasında Avrupa’da çalışmaktaydı ancak Tate, üç arkadaşıyla birlikte evdeydi. Saldırıda Tate, üç arkadaşı ve Manson ailesi eve vardığında oradan ayrılmakta olan 18 yaşındaki ziyaretçi öldürülmüştü. 

Pitt ve DiCaprio The Sunday Times’a röportaj verdi. DiCaprio şunları söyledi:

Ebeveynlerimin anlatımıyla yaşanan, bu idealize edilmiş devrimin sonuydu. Ebeveynlerim hala hippi. Ancak yaşanan, bu rüyanın bozulmasıydı. Quentin’in tarif ettiği gibi, bu ütopyayı bir şekilde resmediyorsunuz ancak tuvalin etrafını küf sarmış durumda. Bu da insanlığın karanlık yönünü devreye sokuyor ve ebeveynlerimin “sevgi ve barış” ideolojisini dünyanın geri kalanına nasıl yayabileceklerine dair umutlarını yok ediyor. (...) Bu her açıdan çöküştü ve öyle sonlandı ki bazıları bunun bir komplo olduğu yönünde konuşuyor. Bu tamamen bir çağın -bir anda gerçekleşen- sonuydu.

İkiliye Hollywood’da benzer düzeyde ses getiren benzer bir şey olup olmadığı sorulduğunda Pitt “Harvey Weinstein” diye cevapladı.

Bu karşılaştırmayı iki olayı da masumiyetin kaybı olarak gördüğü için mi yaptığı sorulduğunda Pitt şöyle devam etti:

Bu (benzetme) hoş gelmedi mi? Weinstein meselesinde daha çok, ayarlarımızın bozulduğunu düşünmüştüm. Ancak (bu sefer) iyi yönde.

Weinstein, Ekim 2007’de New York Times’ın aralarında Hollywood’tan çok sayıda tanınmış kadının beyanlarının yer aldığı araştırma haberinin yayımlanmasının ardından çok sayıda cinsel istismar, taciz ve tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayımlanan haber yeni bir suçlama dalgası başlattı. Şimdiye kadar aralarında Kate Beckinsale, Cate Blanchett, Cara Delavingne, Rose McGowan, Uma Thurman ve Mira Sorvino’nun da bulunduğu 80’den fazla kadın Weinstein’ı cinsel tacizle ya da saldırılarla suçladı. Weinstein rızai olmayan seks suçlamalarının tümünü reddetti.

Dava iki hareketin fitilini ateşledi: Eğlence sektöründeki daha tanınmış erkeklere yönelik bir suçlama dalgası ve cinsel istismara karşı kampanya yürütülen Time’s Up ve #MeToo hareketleri.

Pitt’in iki eski partneri Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie de Weinstein’la yaşadıklarını anlatanlar arasındaydı. Söylentilere göre, Paltrow'un o dönemki nişanlısı Pitt’e olanları anlatmasının ardından Pitt bir etkinlikte yapımcıyla yüzleşmişti.

Weinstein 19 Eylül’de New York’ta tecavüz suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU