Scooter Braun, Taylor Swift'in master kayıtlarını satması hakkındaki pişmanlığını dile getirdi

Swift daha önce Braun'u "sektörümüzdeki toksik erkek ayrıcalığının tanımı" diye adlandırmıştı

Taylor Swift, Scooter Braun'ın master kayıtlarını kendisi yerine bir yatırım şirketine sattığı 6 albümünden şimdilik ikisini yeniden kaydetti (Reuters / AFP)

Scooter Braun, 2019'da Taylor Swift'in yıllardır çalıştığı şirketi satın alma şeklinin ikili arasında uzun süren düşmanlığa yol açması hakkındaki "pişmanlıklarını" dile getirdi.

Braun, 2019'da Swift'in uzun süredir çalıştığı plak şirketi Big Machine Records'ı ve Swift'in ilk 6 stüdyo albümünün master kayıtlarını satın almıştı. Daha sonra Braun, Kasım 2020'de 300 milyon doların (yaklaşık 5,5 milyar TL) üzerinde olduğu düşünülen bir anlaşmayla master kayıtlarını bir yatırım fonuna satmıştı.

İlk satış sırasında, master kayıtlarını kendisi satın almak isteyen Swift, Braun'u "zorba" ve "endüstrimizdeki toksik erkek ayrıcalığının tanımı" diye nitelendirerek kınamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O zamandan beri Swift, master kayıtlarının yeni sahiplerinin kendi müziğinden kâr etmemesini sağlamak için albümlerini yeniden kaydetmek üzere bir kampanyaya başladı ve hayranlarını son derece başarılı "Taylor'ın Versiyonları"nı dinlemeye teşvik etti.

Justin Bieber, Ariana Grande ve diğer birçok sanatçının menajerliğini yapan ünlü müzik menajeri Braun, NPR'dan Jay Williams'a verdiği yeni söyleşide, bu sürtüşmenin "öğretici bir ders" olduğunu söyledi.

Braun, "O olayla ilgili pişmanlığım, anlaşma yapıldıktan sonra herkesin benimle konuşacağı, niyetimi ve karakterimi göreceği ve 'Harika, hadi birlikte iş yapalım' diyeceği varsayımında bulunmam" dedi.

Kasım 2020'de Swift, "Braun ekibime asla bir fiyat bile teklif etmedi" demiş ve "onu sonsuza kadar susturacak" bir gizlilik anlaşması imzalamasının istendiğini söylemişti. Braun'un ekibi bu iddiayı reddetmişti.

NPR'a verdiği demeçte Braun, "Kendimi birinin benimle sohbet etmeye öylece hevesli olacağını ve benimle çalışmak için heyecanlanacağını düşünecek kadar, nasıl desem, kibirli bir yere koyamam" ifadelerini kullandı.

Bu kişileri tanımıyorum.

Braun, satın alımdan sonra ortaya çıkan beklenmedik kötü sonuçla ilgili hala "haksız muamele gördüğüne" inandığını ancak "diğer taraftan" Swift'in de bunun adil olmadığını düşünmesini anladığını ekledi.

Braun sözlerini, "Bu yüzden bunu öğretici bir ders, olgunlaştırıcı bir ders olarak görmeyi seçiyorum ve buna dahil olan herkese iyi dileklerimi iletiyorum" diyerek bitirdi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU