Seçim otobüsünün önü trafik polisleri tarafından kesilen İnce mikrofonu eline aldı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin seçim otobüsünün önü Bağdat Caddesi’nde trafik polisleri tarafından kesildi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin İstanbul ziyaretinde Kadıköy Bağdat caddesinde, polis ekiplerince seçim otobüsünün önü kesilerek, otobüse ceza kesilmek ve otobüs bağlanmak istedi. Seçim otobüsündeki mikrofonu alan İnce bu uygulamaya şu sözlerle tepki gösterdi:

Bu ülkede, 4 sene önce bir seçim oldu. En yüksek ikinci oyu alan da benim. 15,5 milyon oy alan benim. Süleyman’ın adamları, Tayyib’in adamları, Bağdat Caddesi’nde önümü kesiyor, arabayı bağlayacak evrak istiyor benden. Sana evrak vermiyorum. (Bu sırada polisin ‘Araba bağlama yok’ dediği duyuluyor) Vermiyorum evrakları, ne evrakı istiyorsun sen. Görmüyor musun Muharrem İnce’nin seçim arabası.  Ben 30 yıldır milletvekilliği, il başkanlığı yapıyorum. Bir seseçim arabasından evrak istendiğini ilk defa görüyorum

Muharrem İnce olay anında çekilen görüntüleri Twitter hesabından “Siz Sedat Peker’in iddialarına bakın, PKK’lıları yakalayın, uyuşturucu tüccarlarını yakalayın. Siz AKP’nin değil, Süleyman’ın değil siz; Türk milletinin polislerisiniz” diye paylaştı.

 

İnce Kadıköy'de yaptığı basın toplantısında ise, Türkiye’nin bir ittifaka ihtiyacı olduğunu söyledi: İnce, “Seçmen ve sandık ittifakına ihtiyacı var. Üç ayağı var bu işin bir cumhurbaşkanı adayı, iki seçmen, üçüncüsü de sandık. Herkes adayı konuşuyor, adaydan önce konuşulması gerekenler var. Adayı kim seçecek, Suriyeli mi, Afgan mı, sahte seçmen mi? Altılı masaya sesleniyorum, altın gününden vazgeçin. Seçmeni konuşalım, 60 milyon seçmen olacak, gelin bu seçmeni tarayalım. Sahte var mı, kimler oy verecek öğrenelim. Bunu yalnız biz yapamayız, yeni kurulan bir partiyiz, hazine yardımımız, desteğimiz yok” dedi.

“Cumhurbaşkanı adaylarına meydan okuyorum”

Cumhurbaşkanı adaylarını televizyonda tartışmaya çağıran İnce şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı adayları mutlaka televizyonda tartışma yapmalıdır. Yunan adalarını, Yunanistan’la ilişkileri, Ortadoğu’yu, Mavi Vatan’ı, F-35’i, S-400’ü, ekonomiyi, eğitimi sağlığı, tarımı. Hodri Meydan, bir kez konuşsak Memleket Partisinin oyu yüzde 70 olur. Kaçarak olmaz, partilerin oyunun arkasına sığınarak olmaz. Cumhurbaşkanı adaylarına buradan meydan okuyorum, televizyonlarda tartışmak istiyorum. Çağrı yapın adı geçenlere, adı geçenlere, gönlünden geçenlere. Demirel ile Ecevit gibi çıkalım konuşalım, tartışalım.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU