Kılıçdaroğlu: Af konusunda iktidar ile konuşmaya hazırız

CHP lideri Kılıçdaroğlu "bu af sadece belli başlı suçları kapsayacak; terör, taciz, tecavüz ve benzeri suçlar kapsam dışı kalacak, kader mahkumlarına yönelik olacaktır" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu af yasası konusunda iktidar ile konuşamaya hazır oldukalrını kaydetti.

Kılıçdaroğlu Twitter hesbaından yaptığı açıklamada "Af konusunda titizlikle yönetilmiş bir düzenlemeyi iktidar ile konuşmaya hazırız. Görüyoruz beceremiyorlar, birlikte çözebiliriz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu paylaşımının devamında şunları kaydetti:

Ancak bu af sadece belli başlı suçları kapsayacak; terör, taciz, tecavüz ve benzeri suçlar kapsam dışı kalacak, kader mahkumlarına yönelik olacaktır. Şunu da peşinen söyleyeyim, Fotoromancı hiç heveslenmesin, heyecan yapmasın. Baronlara da af maf yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Af yasası tartışmaları

Ceza infaz düzenlemesi adı altında 2 yıl önce kabul edilen "af yasası"nın ardından MHP'nin yeni yasama dönemi için af hazırlığında olduğu iddia edilmişti.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız geçen hafta  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile bir araya gelmiş ancak görüşmenin af yasası ile ilgili olmadığını ifade etmişti.

Yıldız, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

Aynı suçtan aynı cezayı alan ancak farklı illerde hapis yatan kişilerin farklı tarihlerde tahliye edildiğini, infaz sürelerinin ilden ile farklılık gösterdiğini belirten Yıldız, "5'er yıl hapis alan, aynı kişiler biri 3 ay önce hapisten çıkıyor diğerleri kalıyor. Neden?' diye sorulduğunda 'infaz böyle hesaplandı deniliyor. Yozgat'ta farklı Kayseri'de farklı bir durum oluşuyor. Bakan Bey ile görüşmemizin af ile infaz düzenlemesi ile ilgisi yok. Böyle bir çalışmaya ihtiyaç var mı o ayrı mesele, ama bu görüşmenin af ile alakası yok.

Sarıgül: MHP'nin hazırlayacağı af yasasıyla bizimki arasında büyük bir benzerlik var

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül de 9 Nisan'da yaptığı açıklama ile af çağrısında bulunmuştu.

Sarıgül 1 Eylül'de yağtığı açıklamada "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin afla ilgili hazırlık yaptığını duyuyorum, son derece değerli buluyorum. MHP'nin hazırlayacağı af yasasıyla bizim hazırladığımız af yasamız arasında son derece büyük bir benzerlik var. Diğer siyasi partileri de MHP'nin af çağrılarına aynı şekilde cevap vermeye davet ediyorum. Bugün Lüleburgaz'dan bütün dünyaya saygıyla, sevgiyle sesleniyorum, dünyanın her noktasından silahlar gitsin, barış gelsin, bu barışı 285 bin kader mahkumu için de sağlayalım. Dünya Barış Günü'nde barışı sağlayalım. Senin barışın benim barışım olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti'li Yazıcı: Af yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada “Bir af ya da infaz düzenlemesi söz konusu değil, net” demişti.

Konu Alaattin Çakıcı’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretiyle gündeme gelmişti. İddiaları reddeden Çakıcı, muhalefetin affı engellemek için görüşmenin içeriğini farklı yansıttığını savunmuştu.


 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU