Intel, Unison özelliğini duyurdu: Hem iOS hem de Android cihazlar bilgisayarla senkronize olacak

"Telefonunuz çantada kalabilir ve işinize devam edebilirsiniz"

Intel'in 13. nesil işlemcilerinin ekimde piyasaya çıkması bekleniyor (Reuters)

ABD'li işlemci firması Intel, Unison adını verdiği yeni uygulamayı duyurdu.

Firma bu özellikle birlikte kendi işlemcilerini kullanarak bilgisayarların Android ve iOS cihazlara sorunsuz şekilde bağlanmasına olanak tanıyacak.

Böylelikle yeni Intel bilgisayarlar, iPhone'lara veya Android cihazlara mesaj ya da dosya gönderme ve aramaları yanıtlama gibi özelliklere sahip olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uygulama, Windows kullanıcılarının bilgisayarda çalıştıkları sırada telefona gelen arama veya bildirimler nedeniyle dikkatlerinin dağılmasını engellemeyi amaçlıyor.

Diğer yandan, Intel, telefon-bilgisayar entegrasyonu için zaten bir süredir adımlar atıyordu. Örneğin firma, bu amaçla geçen yıl İsrailli Screenovate şirketini satın almıştı.

Intel’in Mobil İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Josh Newman, "İyi tasarlanmış bir Windows bilgisayara sahip bir kullanıcı, artık cihazlarını bilgisayarına göre seçmek zorunda kalmayacak" diye konuştu.

"Bir iPhone veya Android telefonunuz mu var? Kullanmak istediğiniz herhangi bir cihaz bu özellikle bağlantı kurabilecek" diyen Newman, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dizüstü bilgisayarınızda çalışırken telefonunuza bildirim veya dosya mı geldi? Telefonunuz çantada kalabilir ve işinize devam edebilirsiniz.

Öte yandan Newman, iOS ve Android kullanıcılarının Unison deneyimleri arasında bazı farklılıklar olabileceğini de ifade etti. Ancak iş insanına göre temel yeteneklerde değişiklik görülmeyecek.

Newman'a göre iPhone kullanıcıları bazı gelişkin mesajlaşma özelliklerine erişemeyebilirken, Android kullanıcılarının bunu yapması mümkün olacak. 

Ayrıca Unison kullanıcılarının üçüncü taraf uygulamalardan gelen belirli bildirimlerle yapabilecekleri, bu uygulamaların iOS ve Android sürümlerinin çalışma biçimine göre de değişiklik gösterecek.

Unison'ın kullanıma sunulacağı cihazlar başlangıçta epey sınırlı olacak. Özellik, bu yıl içinde Acer, HP ve Lenovo'nun çıkardığı, 12. Nesil işlemcilere sahip belirli Intel Evo dizüstü bilgisayarlarda yer alacak.

Newman, Intel’in gelecek yıl 13. Nesil işlemci tasarımlarıyla birlikte çok daha geniş bir ürün yelpazesine sahip olacağını belirtiyor.

 

Independent Türkçe, The Verge, Engadget, Teknoblog

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU