David Bowie'nin el yazısı şarkı sözleri açık artırmada satıldı: "Tahmin edilenin 5 katı"

Starman, rock yıldızının 1972 tarihli 5. albümünde yer alıyor

David Bowie 2016'da 69 yaşında hayatını kaybetti (Reuters)

Rock yıldızı David Bowie'nin, ünlü parçası Starman'i kaleme aldığı el yazısı açık artırmada tahmin edilenin 5 katına satıldı.

1972 tarihli şarkının sözlerinin yer aldığı A4 kağıdı, 203 bin 500 sterline (yaklaşık 4 milyon TL) salı günü alıcı buldu.
 

Starman
A4 kağıdı, Bowie'nin elinden çıkan değişiklikleri, yazım hatalarının düzeltilmesini ve düzenlemeleri de içeriyor (Omega Auctions)


Starman, Britanyalı şarkıcıyı dünya çapında üne kavuşturan 5. albümü The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars'ta yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1980'den beri aynı koleksiyonerin elinde olan sözler daha önce Birleşik Krallık'taki V&A Müzesi'nin David Bowie koleksiyonunda sergileniyordu.

Kazanan teklifi özel bir koleksiyoner adına Avustralya'daki Museum of Old and New Art (Mona) adlı müzenin yöneticilerinden Olivier Varenne verdi.

Mona'nın kurucusu David Walsh, "Kendimizi kaptırdık ve çok fazla para ödedik. Sözler şu anda inşa ettiğimiz genişletilmiş kütüphanede, kendimizi kaptırıp çok fazla para ödediğimiz diğer pek çok öğeyle birlikte sergilenecek" dedi.

Müzayedeyi düzenleyen Omega Auctions'tan Paul Fairweather, dünyanın dört bir köşesinden teklif geldiğini, salonun dolu olduğunu ve hem internet hem de telefonla katılanların sayısının da yüksek olduğunu söyledi.
 


Ünlü şarkıcının Starman'i kaydettiği 1971'den kalma ilk demo da üç yıl önce 51 bin sterline  (yaklaşık 1 milyon TL) satılmıştı.

 

Independent Türkçe, AFP, Guardian

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU