Zelenski: Rusya, uluslararası diplomasiyi ve BM Güvenlik Konseyi’ni yok edecek

Zelenski, “Halkımızı savunmak için harekete geçeceğiz. Herson, Zaporijya, Donbass, Harkiv ve işgal altındaki Kırım’ı kurtaracağız” dedi

Fotoğraf: AA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya’yı uluslararası diplomasiyi yok etmekle suçladı.

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığına göre Zelenski, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısına ‘Rus yetkililerin BMGK toplantısında silah kullanmadığını ancak BMGK, Rus temsilciler tarafından bir şiddet ortamına dönüşürse kimsenin şaşırmayacağını’ belirtti. Zelenskiy, video konferans yolu ile katıldığı toplantıda Moskova’nın BMGK’yı yok etmesinin an meselesi olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna lideri, ülkesinin dört bir yanında Rusya’ya katılmak için düzenlenen ‘sözde referandumların’ ardından Moskova ile müzakere masasına oturmayacağını belirtti.

Zelenski, Rusya’nın Ukrayna’daki ayrılıkçı güçlerin gerçekleştirdiği sahte referandumları geçerli olarak tanıması, Kırım’da geçmişte yaşanan senaryonun yeniden uygulaması ve Ukrayna topraklarının bir kısmının ilhak etmesi girişiminde bulunması konusunda "Bütün bunlar şu anki Rusya başkanıyla müzakere etmek zorunda olmadığımız anlamına geliyor” dedi.

Zelenski, Ukrayna’nın Rusya’ya katılması lehinde oy kullanan kişilerin bulunduğu bölgelerde halkını savunmak için çalışacağını belirtti. Telegram uygulaması üzerinden açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı, “Halkımızı savunmak için harekete geçeceğiz. Herson, Zaporijya, Donbass, Harkiv ve işgal altındaki Kırım’ı kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU