Las Vegas'taki otelde ölen nisandan bu yana üçüncü yunus

K2, nisandan bu yana Mirage Gizli Bahçe ve Yunus Yaşam Alanı'nda ölen üçüncü yunus oldu

11 yaşındaki K2, nisandan bu yana Las Vegas'taki otelde ölen üçüncü yunus (Mirage)

ABD'de 11 yaşındaki bir yunus, Las Vegas'taki Mirage otelinde nisandan beri ölen bu deniz memelisi türünden üçüncüsü oldu.

MGM Resorts International'a göre, şişe burunlu yunus K2, cumartesi günü Mirage Gizli Bahçe ve Yunus Yaşam Alanı'nda öldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket, turizm merkezinde doğan K2'nin solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü açıkladı. Ölüm nedenine ilişkin soruşturma yürütülürken tesis geçici olarak kapatıldı.

Nisanda, 13 yaşındaki şişe burunlu yunus Bella mide-bağırsak iltihabı tedavisi gördükten sonra ölmüştü. Bu ay 19 yaşındaki şişe burunlu yunus Maverick, akciğer enfeksiyonu nedeniyle tedavi gördükten sonra hayatını kaybetti.

Mirage'ın geçici başkanı Franz Kallao yaptığı açıklamada, "Hepimiz, özellikle de hayvanlarımızı her gün seven ve onlarla ilgilenen muhteşem hayvan sağlığı ve bakım ekiplerimiz bu trajik kayıptan dolayı çok üzgünüz" dedi.

Anne yunusumuz Düşes'in K2'yi doğurduğu gün ekibimizin çoğu havuz başındaydı. İlk nefesini aldığında içleri rahatladı.

Onun büyümesini ve öğrenmesini, bebeklikten ergenliğe ve nihayet yetişkinliğe geçişini izlediler. K2 çok konuşkandı, enerjikti, oyuncaklarını severdi ve neşe saçardı. Bizi her zaman gülümsetirdi.

Kallao sözlerine şunları ekledi:

Bizim için hiçbir şeyin, bakımımıza emanet edilen hayvanların sağlığı, güvenliği ve refahından daha önemli olmadığını ne kadar vurgulasam azdır. Çabalarımızı yunuslarımız için mümkün olan en güvenli ortamı ve en iyi bakımı sağlamaya odaklamak, ekibimize yaşananları sindirmek ve yas tutmak için ihtiyaç duydukları zamanı vermek amacıyla Gizli Bahçe ve Yunus Yaşam Alanı'nı geçici olarak kapatıyoruz.

Deniz Memelileri Parkları ve Akvaryumları Birliği, bir şişe burunlu yunusun ortalama yaşam süresinin 28-29 yaş civarında olduğunu belirtiyor.

Kuruluşun internet sitesinde "bugün ABD'deki hayvanat bahçeleri ve akvaryumlarda bulunan yunusların vahşi doğadaki yunuslar kadar ya da daha uzun yaşadıkları" belirtiliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU