Elon Musk, Twitter davası öncesinde ifade verecek

İfadenin bugün alınmaya başlanması planlanıyor ve çarşambaya kadar uzayabilir

(Reuters)

Tesla'nın patronu Elon Musk, önümüzdeki birkaç gün içinde alınması planlanan yeminli ifadesinde Twitter'ın sorularını yanıtlamaya hazırlanıyor.

İfade, multimilyarderin sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın alma teklifini sürdürüp sürdürmeyeceğini belirleyecek olan Ekim'deki duruşma öncesinde alınacak.

Reuters'in Delaware Chancery Mahkemesi'ne yapılan bir başvuruya dayanarak aktardığına göre ifade, 26-27 Eylül Pazartesi ve Salı günleri için planlandı ve gerekirse 28 Eylül'e kadar uzayabilir.

Bu gelişme, dünyanın en zengin adamıyla Twitter arasında 17-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan duruşma öncesinde geldi.

Tesla CEO'sunun sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın alma anlaşmasından çekileceğini açıklamasının ardından Temmuz'dan bu yana Musk ve Twitter arasında hukuki mücadele yaşanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Multimilyarder, anlaşmayı yapmamasının nedeni olarak Twitter'ın bot "sorununu" göstermişti.

Tesla patronu, "Buradan (Twitter patronu Parag Agrawal'ı) Twitter bot yüzdesi hakkında kamuya açık bir tartışmaya davet ediyorum. Twitter'ın %5'in altında sahte ya da spam günlük kullanıcıya sahip olduğunu kamuoyuna kanıtlasın!" demişti.

Bu aynı zamanda Twitter'ın eski güvenlik şefi ve muhbir Pieter Zatko'nun ABD düzenleyici kurumlarına söyledikleriyle de uyumluydu.

Eski güvenlik şefi, platformun bazı gizlilik sorunlarını ve veri güvenliği tehditlerini ve ayrıca şirketin platformunda kaç bot olduğunu bilmediğini belirtmişti.

Bununla birlikte, Twitter'ın avukatları Tesla'nın patronunu, Zatko'nun iddialarını, uygun bir risk değerlendirmesi yapmadan şirketi satın almak için "geleneksel durum tespiti yapmamak" amacıyla kılıf olarak kullanmakla suçluyor.

Zatko'nun açıklamalarının "tutarsızlıklar ve yanlışlıklarla dolu" olduğunu iddia eden Twitter, eski güvenlik şefinin iddialarının fırsatçı olduğunu ve "dikkat çekmek ve Twitter'a, müşterilerine ve hissedarlarına zarar vermek için tasarlanmış gibi göründüğünü" söyledi. Güvenlik ve gizlilik, Twitter'da uzun zamandır şirket çapında öncelikler olmuştur ve olmaya da devam edecektir."

Musk'ın Pazartesi günü vereceği ifade, Tesla patronunun Twitter'da şirketle anlaşma konusunda karar verirken kullanmış olabileceği yeni bir bilgi olup olmadığını ortaya çıkarabilir.

Bununla birlikte, ifade kamuoyuna açık olmayacak ve Tesla devinin şahsen mi yoksa video aracılığıyla mı katılacağı da belli değil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU