Erdoğan'dan "6'lı masa" yorumu: Bunlar her toplantıda bir sonraki toplantıyı kimin evinde yapacağını konuşuyor

Erdoğan konuşmasında, "85 milyon vatandaşın her birine sesleniyorum, Türkiye'ye 20 yılda bunca eseri bunlar kazandırabilir miydi?" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanı'nda Sakarya Acil Durum Hastanesi, büyükşehir yatırımları ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

"Bugün Sakarya'yı ayağa kalkmış olarak görüyorum" diyen Erdoğan, "Uzun yolculuklardan geldim, Özbekistan'dan New York'a geçtik. New York'ta BM'de hitabımızı dünyaya yaptık. Türkevi'nde 3 gün arka arkaya görüşmeler yaptık. Kim adına yaptık, milletimiz adına yaptık. Hepsinden de yaptığımız konuşma ve milletimizle ilgili teşekkürler aldık. Alırken yanımda da arkamda da siz vardınız. Bu milletin evladı olmaktan daha büyük bahtiyarlık olabilir mi? Bu coşkuyla yürüdük" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Ülkeme sevgiler var. Afrika'da Türkiye var. Asya'da, Myammar'da, Arakan'da Türkiye var. Nereye gidersen git, Türkiye var. Ezelden beri Sakarya bizi bilir. Sakarya'yı bilmeyenler Sakarya Meydan Savaşı'nın burada yapıldığını sanır. Bay Kemal Sakarya'nın nerede olduğunu bilmiyor. Belediye başkanı olmuştu, Kağıthane'ye Kağıttepe diyordu. Ülkemiz bunların eline kalırsa halimiz nice olur. Sakarya'yı bilmeyenler meydanın altındaki otoparkı seçim vaadi olarak söyler. 40 yıldır Sakarya'nın her karışında izimiz var. 

6'lı masa eleştirisi

6'lı masaya yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, "Malum 6'lı masaları var. Bunlar her toplantıda bir sonraki toplantıyı kimin evinde yapacağını konuşuyor. Ülkeyi yönetmeyi kurdukları masaya oturttukları gizli ortaklarını idare etmekle karıştırıyor. Bay Kemal SSK batıran değil mi. Batırmakla kalmadı nice insanlar SSK'nda hastanelerde ölüm döşeklerinde kaldılar" diye konuştu.

"Dünya bizi konuşuyor"

Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl sevkiyatı konularına da değinen Erdoğan şöyle devam etti:

Rusya ve Ukrayna arasında savaş var. Tarım tahıl koridorundan tahılı Karadeniz'den dünyaya dağıtan hangi ülke? Esir takasını Türkiye yaptı. Takası yapıp ülkelerine gönderdik. Ve şu anda Rusya, Ukrayna, BM Genel Sekreteri ve dünya bizleri konuşuyor. Ülkenin ve milletin her meselesiyle dertleneceksiniz. Buradan 85 milyon vatandaşın her birine sesleniyorum. Türkiye'ye 20 yılda bunca eseri bunlar kazandırabilir miydi? Sıkıntıları bunlar çözebilir miydi? Küresel krizlerin üst üste geldiği süreçten Türkiye'yi bunlar sağsalim çıkarabilir miydi? Dış politikanın tırmandığı en son yer BM'de dünyaya hitap ettik. BM karşısına Türkevi'ni diktik mi? Hamdolsun. BM binasının karşısında bizim binamız var. Çalışmalarımızı oradan yönetiyoruz. Bunların ülkenin sıkıntısının çözümüne dair vaadini duyamazsınız. Çünkü öyle bir dertleri hazırlıkları yok. Umutlarını krizin ekonomideki etkilerine iftira kampanyalarına bağlamış durumdalar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU