İstanbul'da Suudi Arabistan Milli Günü kutlandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, programda bir konuşma yaptı

Fotoğraf: AA

Suudi Arabistan Krallığı Milli Günü, İstanbul'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkenin Ulusal Günü'nün 92. yıl dönümü dolayısıyla Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen resepsiyon, İstiklal Marşı ve Suudi Arabistan milli marşının okunmasıyla başladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, programda yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'ın Milli Günü'nü kutladı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin enerjiden dijital teknolojiye, turizmden sağlığa kadar pek çok alanda yeni iş birlikleriyle güçlenerek devam etiğini anlatan Yerlikaya, "Riyad'ın EXPO 2030 adaylığını destekleyen ülkemizden her yıl on binlerce vatandaşımız kutsal toprakları ziyaret ediyor. Türkiye ve İstanbul, Suudi dostlarımız için önemli bir turizm güzergahı. Bu iş birliğimizin ve muhabbetimizin daha da güçlenerek sürmesini temenni ediyorum" dedi.

 

WhatsApp Image 2022-09-24 at 11.47.31.jpeg
Resepsiyona Independent Türkçe Genel Koordinatörü Muhammed Zahid Gül, Genel Müdür İbrahim Ethem Gül ve Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek de katıldı / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Yerlikaya, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin çok boyutlu olarak hızla geliştiğine işaret ederek "İnanıyorum ki bu yeni dönemde ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşlik iklimi daha da güçlenerek devam edecek. Çünkü iki ülke arasındaki ilişkiler sadece ticari anlaşmalar ve iş birlikleriyle açıklanamaz." diye konuştu.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolos Vekili Ahmed Bin A. Ageel de resepsiyonda bir konuşma yaptı.

 

WhatsApp Image 2022-09-24 at 11.48.02.jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe​​​​​​​

 

Resepsiyona, Galatasaray'da forma giyen Bafetimbi Gomis, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile çeşitli ülkelerin başkonsolosları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU