Özdağ’dan Soylu açıklaması: İstihbarata resmi yazıyla paylaştım, artık devlet arşivine girdi

Özdağ, Soylu’ya, “Oğlum siz istihbaratı böyle mi yapıyorsunuz?” diye sordu

Fotoğraf: Twitter

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili olarak bir video paylaştı.

Özdağ, Twitter’da paylaştığı videosuna, “Verdiğim bir hafta sürede ne yaptın Süleyman?” diye soran Özdağ, “Trol ordunu ve kontrolündeki siteleri tetikçilik ve eski/yeni iftiralar için kullandın! Zafer Partisi iftiraları, hakaretleri, fiili engellemeleri aşarak yoluna devam edecek” notu düştü.

“Süleyman Soylu'nun Ümit Özdağ ve Zafer Partisi'ne küfürler, hakaretler etmesine, Anayasayı çiğneyerek Hatay'a, Kilis'te Öncüpınar Sınır Kapısı'na sokmama girişimlerinde bulunmasının,
istihbaratı kullanarak takip ettirmesinin, troller ordusu aracılığıyla iftira attırmasının nedeni Zafer Partisi'nin sığınmacılar politikasıdır” diyen Özdağ bunun çok net olduğunu söyledi.

“Zafer Partisi'nin bu tavrından çok rahatsız oluyorlar” diye konuşan Özdağ şunları ifade etti:

Zafer Partisi'nin sığınmacılarla ilgili Türk halkından gizlenen gerçekleri anlatmasından çok rahatsız oluyorlar. Sığınmacıların vatanlarına dönmesini isteyen Türk halkının desteğini Zafer Partisi'nin her geçen gün daha güçlü bir şekilde almasından çok rahatsız oluyorlar. Özetle bu kavga benimle soylu arasında kişisel bir kavga değil. Bu devlet araçları kullanılarak Zafer Partisi'ne ve Zafer Partisi'nin politikalarına karşı gerçekleştirilen bir saldırı. Türkiye'nin ‘göçmenistan’ olmasına ve iç savaşa sürüklenmesine karşı çıkan Zafer Partisi'ni terörize ederek susturma çabası içindeler. Susmayacağız. Korkmayacağız. Geri adım atmayacağız. Üzerimizdeki tarihi görevin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz.

Soylu’nun 25 Temmuz 2916’dan sonra İçişleri Bakanı olduğunu aktararak, “Ve İçişleri Bakanlığına, Türk milleti tarafından sağlanan kaynakları Türk devleti ve milletinin güvenliği için değil AK arti içindeki ve AK Parti dışındaki muhaliflerini anayasayı çiğneyerek izletmek için kullandı ve görüyoruz ki hala kullanmaya devam ediyor” iddiasında bulundu.

Özdağ şunları söyledi:

Bunu nasıl yapıyor?  İçişleri Bakanlığı yetkililerinin bana verdiği bilgilere göre HTS kayıtları, WhatsApp dahil bütün yazışmaların konuşmaların izlenmesi, MOBESE kayıtlarının izlenmesi, banka kayıtlarının izlenmesi, otel kayıtlarının izlenmesi ve gerekirse fiziki takip yöntemleriyle gerçekleştiriliyor. Mesela bunların hepsi bana karşı uygulandı ve uygulanmaya devam ediliyor. Hatta ben yıllar önce bir tweet attım. Arkamdaki polis ekiplerini çek, Süleyman, çocuklar yoruluyorlar, bir şey de yok ortada diye. Soylu'nun bir de İçişleri Bakanlığı'nda bir troll ordusu kurduğunu biliyoruz. Bu troller sadece su ölü için çalışıyorlar. Ne devlet için çalışıyorlar ne AK Parti için çalışıyorlar. Soylu iyi bir örgütçü, valilerin büyük bölümünü DYP'li ailelerin çocuklarından seçiyor. AK Parti dışında bir partileşme çalışması… Kendisi ne kadar siyaseti bırakacağım da dese benim geçen hafta yaptığım açıklamadan sonra doğru değil. Hala devam ediyor. Ve Soylu herhalde dünyada en fazla suçlu ile dostluk fotoğrafı olan İçişleri Bakanı.
 

“Resmi yazıyla paylaştım”

Soylu’nun istihbarata dayalı ve Türkiye’nin güvenliği ile ilgili tehdit içeren bazı çalışmalarını Türk istihbarat birimleriyle resmi yazıyla paylaştığını kaydeden Özdağ, “Altını çizerek söylüyorum. Resmi yazıyla paylaştım. Artık devlet arşivine girdi. Süleyman ne paylaştığımı tahmin ediyorsundur” dedi.

“Mücadele eden biziz”

Özdağ şöyle devam etti:

Sizler de hatırlayacaksınız. Süleyman Soylu bir hafta önce açıklama yaparak telefonda küfürleşmediğimizi söyledi ve ekledi. Sadece kamuoyu önünde söylediğimi tekrarladım ben. Kamuoyu önünde söylediğim şey benim hayvandan aşağı olduğum hakaret idi. Evet bunu söyledi. Ve Soylu bunu küfür etti. Kabul etmiyormuş anlamış olduk. Ama ben de ona gereken cevabı verdim. O da bana tekrar küfür etti. Yani bu konuda bile yalan söylüyor. Soylu, bu konuşmasında yine kamuoyuna yapmış olduğu açıklamasında beni Amerikan aparatı ortak nitelendirdi. Dün de bir komik yardımcısı var. Beni Amerikan kuklası olmakla suçlayan bir tweet attı. Ya Süleyman Amerikan Büyükelçiliğine beni dikkate alın diye adam yollayan sensin. ABD'nin Afganistan'dan yolladığı Afgan ordusunu resmi üniformalarıyla senin korumak zorunda olduğun sınırlardan geçerek Türkiye'ye soktular. Ve sen seyrettin. Bütün Batı'nın Türkiye'de kalsın diye çabaladığı sığınmacıları, Türkiye'de tutmak için çalışan sensin ve senin mensup olduğun AK Parti. Onların vatanlarına dönmesi için mücadele eden de biz Zafer Partililer, biz Amerikan kuklasıyız. Siz ne oluyorsunuz oğlum? Sen ne oluyorsun?
Ben de bu iftira üzerine Soylu'ya bir açıklama yaptım ve dedim ki önemli birkaç istihbarat bilgisine dayalı olarak bunları söylüyorsan git Yargıtay Başsavcılığına suç duyurusunda bulun. Sana da 7 gün süre. Sen ne yaptın Soylu? Sen kurduğun meşhur trol ordusu ve Göç İdaresi üzerinden fonladığın, sahte siteler aracılığıyla ahlaksızca iftiralar atmaya devam ettin.
Gerçekten. Seviyeyi bu kadar düşüreceğini ben de tahmin etmemiştim. 10 yaşındaki oğlumun Amerikan Büyükelçiliği’nin anaokuluna gittiği iftirasını attın. Ya sadece trollerin atmadı Süleyman. Bakan yardımcısı İsmail Çatak utanmadı. Bu iftirayı dün tekrarladı. Ya çocuk anaokuluna 3-5 yaş arasında gider. Süleyman velev ki gitti. Üç yaşındaki çocuk siyasete taşınır mı be adam? Üstelik oğlum hiç Amerikan büyükelçinin okuluna gitmedi. Ankara'da tanınan bir okulun TED Ankara Koleji'nin anaokulunda okudu. Süleyman yetmedi.

“Oğlum siz istihbaratı böyle mi yapıyorsunuz?”

Özel hayatına dair kendisine iftiralar atıldığını belirten Özdağ şunları ifade etit:

Baldızımı, Amerikan Büyükelçiliği yerleştirdiğim iftirasını attınız? Üstelik karımdan da baldızımla olan ilişkimden dolayı ayrılmışım. Ya Süleyman böyle utanmazlık olmaz. Oğlum siz istihbaratı böyle mi yapıyorsunuz? Benim hiç baldızım olmadı ki. Evet. Bunlarla da yetinmedi senin elemanların ve sen kardeşimin uzun yıllar ABD'de yaşadığını ve CIA’nın Türkiye masasında çalıştığı iftirasını attın. Hala senin kontrolündeki sitede duruyor bunlar. Süleyman, kardeşim değil uzun yıllar bir gün bile Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamadı. CIA'de de bir gün bile çalışmadı. Ha ne yaptı? Yıllar önce Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'nde Türk basınından üç gazetenin tercümesini serbest taşeron olarak yaptı. Ve Süleyman daha önce de askerliğini ordu dil okulunda öğretmen subay olarak yapmıştı. Özetle bu hani senin bile anlama kapasiten, bunu anlamaya yetecektir diye düşünüyor, düşünüyorum ama ben devlet işlerini senden farklı olarak ciddiye alırım. Bu konuda dönemin MİT Müsteşarı'na teşkilatta ziyaret ederek bilgi verdim. Türk devleti bilmeden bu tür şeyler olmaz Süleyman. Türk devleti bilmeden bu tür şeyler olmaz. Sayın müsteşar hayatta ara ve sor. Bütün bu iftiralar yetmedi Süleyman. Partimize uzak yakın görevli, sempatizan, birçok kadına iftira attırdı. Başka alçaklarda iftira attılar ve hepsini mahkemeye verdik. Ancak senin sen trollerin arkasına sığındın. Geçen sefer seni bu iftiralara attırma diye uyarmıştım WhatsApp üzerinden. Bu kadınlar çocukların anneleri, annelerin kızları, babaların kızları bunlar insan ya.
Bu ahlaksızca saldırıya uğrayan kadınlardan birisi iftira atan bir hesaba seni Süleyman Soylu'ya şikayet ederim diye mesaj atınca korkuyla iftirayı sildiler biliyor musun?
Çünkü senin hesapların bunlar. Bu kadınlar üzerinden pis iftira siyasetini bırakın. Bırak milletin özel hayatını takip etmeyi. Kurcalamayı kardeşim. Kimlerinkini kurcaladığını biliyoruz. Kimlere ne siyaseti yaptığını AK Parti içinde yaptığını biliyoruz. Ve Süleyman sakın korkma. Ben senin temsil ettiğin ahlaki seviyeyi hiçbir zaman temsil etmeyeceğim. İçişleri Bakanlığı çayhanelerinde yapılan dedikoduların ne ben tekrarlayacağım?
Ne de partimden birilerinin tekrarlamasına, paylaşmasına izin vereceğim. Siyaset böyle yapılmaz oğlum. Yapacaksan siyasetin adam gibi yap. Özel hayat üzerinden siyaseti FETÖ benzeri ahlaksız casusluk örgütleri yaptı Süleyman.

ABD Büyükelçiliği iddiası

Özdağ, “Unutmadan şunu da söyleyeyim” diyerek, “Hani parti kurmak için yaptığın çalışmalar sırasında ABD Büyükelçiliği'yle temas kurmuştun ya. İçişleri Bakanlığı yetkilerinin mal ettiğine göre sana verilen cevap ‘önce uyuşturucuyla bağlantısını kessin, sonra’ şeklinde olmuş. Ben İçişleri Bakanlığı'ndaki bürokratların yalancısıyım. İyi günler Süleyman” ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU